23 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvorena sezona ribolova na Crnom jezeru

Društvo

Comments 0

Otvorena sezona ribolova na Crnom jezeru

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Tridesetak zaljubljenika u ribolov danas je otvorilo sezonu ribolova na Crnom jezeru, najvećem od 18 durmitorskih „Gorskih očiju“.

Ovog puta na „zbornom mjestu“ našli su se uglavnom stari znanci, ne samo sa ranijih otvaranja ribolova, već i sa drugih druženja ove vrste na durmitorskim vodama. Najvažnije im je da su se nakon duge zime ponovo sreli i pozdravili, progovorili po koju i evocirali uspomene i ribolovačke dogodovštine.

I ovom prilikom otvaranju sezone odazvao se Danilo Petrović iz Podgorice.

„Doći ovdje pravo je uživanje bez obzira na ulov, koji je varirao iz godine u godinu. Kako će biti ovog puta vidjećemo na kraju. Crno jezero je prelijepo, kao i susret sa starim poznanicima. Ipak mi smeta što već jedanaest godina jezero nije poribljavano. Kako ovo tako i Vražije koji su veliki resursi koje uz turističku prepoznatljivost treba valorizovati i zbog zaljubljenika udice“, kazao je Petrović.

Kako on tako i ostali ribolovci osim neporibljavanja jezera primjećuju prisustvo Kineskog šarana, ribe koja se u velikom broju namnožila i to ne samo u Crnom jezeru, a zbog velike štete koju ta riba pričinjava, kako vodi tako i autohtonim vrstama ribe, traže od Nacionalnog parka „Durmitor“ da preduzmu određene mjera.

Kako su nam saopštili iz Nacionalnog parka „Durmitor“ ribolov, isključivo vještačkim mamcen je dozvoljen svakog dana, osim ponedjeljkom, od 14 do 19 sati. Sezona traje do prvog oktobra po prošlogodišnjim cijenama od deset eura za članove ovdašnjeg SRD „Crno jezero“ i 20 eura za ostale ribolovce.

Ove sezone ribolov će se odvijati desnom obalom gledano sa pristupnog puta jezeru koje su danas posjetile stotine turista pa je gužva na obali potisnula ribolovce dalje od turistički najposjećenijeg dijela Crnog jezera. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR