23 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Noković apeluje na Ministarstvo: Što prije odgovoriti na zahtjeve građana Zete o pitanju lične invalidnine i tuđe njege

Izvor: SNP

Društvo

Comments 0

Noković apeluje na Ministarstvo: Što prije odgovoriti na zahtjeve građana Zete o pitanju lične invalidnine i tuđe njege

Autor: Antena M

  • Viber

Branko Noković, potpredsjednik Opštinskog odbora SNP-a Zeta, uputio je apel Ministarstvu rada i socijalnog staranja da što prije odgovore na zahtjeve građana Zete o pitanju lične invalidnine i tuđe njege. 

"Kao partija, čiji je jedan od osnovnih programskih principa zalaganje za državu socijalne pravde, zatražio sam od Ministarstva rada i socijalnog staranja informaciju o tome zašto stanovnici Zete nijesu dobili odgovore od Komisije za pružanje lične invalidnine i tuđe njege.

Prepoznajući našu partiju kao iskrenog i posvećenog partnera u ostvarivanju njihovih prava, obratio nam se veliki broj građana Zete koji je suočen sa problemom ostvarivanja prava na ličnu invalidninu i tuđu njegu. Radi se o preko 100 zahtjeva građana, koji već pola godine čekaju odgovore od nadležne komisije.

U pitanju je jedna od najosjetljivijih kategorija stanovništva, pa zato pozivam Ministarstvo rada i socijalnog staranja da nam, u najkraćem roku, dostavi informaciju zbog čega građani Zete više od šest mjeseci čekaju na odgovore od Komisije za pružanje lične invalidnine i tuđe njege.

Podsjećam da je Crna Gora Ustavom definisana kao država socijalne pravde, te je stoga naša obaveza da gradimo društvo u kojem ta pravda važi isto za sve građane", naveo je Noković. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR