23 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

17.05.

23° / 15°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CHO: Slučaj Katnić zahtijeva hitno postupanje nadležnih

Društvo

Comments 0

CHO: Slučaj Katnić zahtijeva hitno postupanje nadležnih

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) očekuje hitno i zakonito postupanje Sudstva i Tužilaštva u slučaju uhapšenog građanina Milivoja Katnića, saopšteno je iz CHO.

"Milivoje Katnić je, kao što je poznato, uhapšen na način koji ima, osim senzacionalističkih, elemente političke propagande. Njegovo zdravstveno stanje, koje je, po svim informacijama, bilo ozbiljno narušeno i prije samog hapšenja - o čemu postoji i odgovarajuća medicinska dokumentacija - je razlog više da Sud i Tužilaštvo ne dozvole situaciju da se njemu presuđuje bez optužnice i bez suđenja.

Ozbiljno ugroženo zdravstveno stanje bi moralo da bude razlog da se g. Katnić podvrgne urgentnom medicinskom tretmanu i da eventualno podizanje optužnice (o čemu tek treba da bude odlučeno) čeka pod nadzorom medicinskih stručnjaka i uz sve potrebne mjere obezbjeđenja", navode u saopštenju.

CHO, kako dodaju, očekuje od nadležnog sudije, ali i od VDT i GST, da djelima pokažu da ih interesuje pravični i nepristrasni profesionalni tužilački i sudski postupak, u kojima nema i ne može biti političke motivacije i elemenata revanšizma.

"Na to ih obavezuju njihove nadležnosti i odgovornosti. CHO takođe poziva Zaštitnika ljudskih prava (Ombudsmana) da se konačno oglasi.

Imajući razumijevanje za sve okolnosti ovog slučaja, kao i puno poštovanje za razloge koje je g. Katnić naveo kao motivaciju da štrajkuje glađu, CHO - ovoga puta i javno - apeluje na Milivoja Katnića da promijeni svoju odluku i da prekine taj štrajk", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR