26 °

max 29 ° / min 19 °

Ponedjeljak

17.06.

29° / 19°

Utorak

18.06.

31° / 20°

Srijeda

19.06.

33° / 21°

Četvrtak

20.06.

35° / 23°

Petak

21.06.

34° / 23°

Subota

22.06.

34° / 25°

Nedjelja

23.06.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprava policije o "slučaju" Milana Lekića: "Doktor konstatovao da Lekić nije za zadržavanje u službenim prostorijama"

Društvo

Comments 12

Uprava policije o "slučaju" Milana Lekića: "Doktor konstatovao da Lekić nije za zadržavanje u službenim prostorijama"

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom informacije da je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja AD Pljevlja Milan Lekić pritvoren  u ranim jutarnjim satima, u Pljevljima, zbog vožnje u alkoholisanom stanju,oglasila se Uprava policije.

Prenosimo njihovo reagovanje. 

"U Pljevljima je u ranim jutarnjim časovima kontrolisan vozač M.L. (65) koji je tom prilikom alkotestiran. Utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,19 g/kg," navode u reagovanju.

"M.L. je na licu mjesta lišen slobode i doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja nakon čega se požalio na svoje zdravstveno stanje, zbog čega su ga  policijski službenici odveli  na ukazivanje ljekarske pomoći u Hitnu medicinsku pomoć Medicinskog centra Pljevlja.

Nakon obavljenog ljekarskog pregleda  dežurni doktor E.K. je u izveštaju konstatovao da “pacijent nije za zadržavanje u službenim prostorijama policije”.

Uzimajući u obzir mišljenje doktora policijski službenici su, vodeći prvenstveno računa o zdravlju M.L., ovo lice pustili bez daljeg zadržavanja", ističe se u reagovanju.

Iz Uprave policije dalje navode da je zbog učinjenog prekršaja, nakon upoznavanja dežurnog sudije za prekršaje, protiv M.L. podnijet  zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

"Napominjemo da u konkretnom slučaju nije postojalo bilo kakvo selektivno postupanje policijskih službenika, da se odluka starješine da se M.L. ne zadržava u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, bazirala isključivo na prethodno navedenom stručnom mišljenju doktora".

"Svakako, rukovodilac Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” će analizirati postupanje policijskih službenika i odgovornih starješina u konkretnom slučaju, kako bi se utvrdilo eventualno postojanje bilo kakvih propusta u postupanju i primjeni zakona i policijskih ovlašćenja, ali i inicirati odgovarajuće provjere prema nadležnim institucijama i Ministarstvu zdravlja, kako bi se utvrdilo da li je ovakva praksa i mišljenje doktora u skladu sa zakonom", zaključuje se u reagovanju Uprave policije.

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Zvonce

Jok i nije..bogme bi meni dzaba bilo da me 8hvate sa 1,19 promila..spavao bih u bajboku....

nenad_mne

Doktor rekao da može ići pješke kući i da se neće povrijediti? Nova procedura za pijane?

Javor

Da nije tragično bilo bi smiješno. Na osnovu "stručnog mišljenja ljekara" pušten kući. Pitanje za policiju, vazi li stručno mišljenje ljekara za obične građane?