24 °

max 36 ° / min 22 °

Ponedjeljak

22.07.

36° / 22°

Utorak

23.07.

37° / 23°

Srijeda

24.07.

37° / 21°

Četvrtak

25.07.

33° / 21°

Petak

26.07.

34° / 20°

Subota

27.07.

37° / 20°

Nedjelja

28.07.

39° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katnić zadržan u bolnici

Izvor: Stevo Vasiljević foto/Pobjeda

Društvo

Comments 4

Katnić zadržan u bolnici

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić oporavlja se u privatnoj klinici Moj Lab nakon hirurške intervencije koju je imao u petak -potvrdio je Pobjedi njegov branilac, advokat Marjan Marković.

On je saopštio da je Katnić u klinici zadržan zbog bolova.

Kako je Pobjeda pisala, hirurška intervencija je preduzeta zbog poboljšanja Katnićevog zdravstvenog stanja koje je narušeno zbog skoro dvomjesečnog štrajka glađu. On je uhapšen 14. aprila po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koju je navodno formirao nekadašnji visoki policijski funkcioner Zoran Lazović.

Bivši glavni specijalni tužilac odmah je počeo štrajk glađu, a 6. maja i žeđu jer tvrdi da je proces protiv njega politički motivisan i montiran. Dvadeset dana kasnije odustao je od štrajka žeđu. Katnić je ranije uputio niz pitanja na adresu aktuelnog glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, navodeći činjenice koje ukazuju da Specijalno državno tužilaštvo i postupajući tužilac Miloš Šoškić u kontinuitetu krše njegova ljudska prava otežući saslušavanje svjedoka da bi se produžio pritvor.

On je naveo niz detalja o tužilačkim zloupotrebama i vođenju finansijske istrage u okviru krivične, bez naloga glavnog specijalnog tužioca, što je višestruko kršenje Zakona o krivičnom postupku.

Podsjećamo, predstavnik nevladine organizacije Centar za monitoring i istraživanje posjetio je Katnića 18. maja, nakon čega su iz te NVO preporučili rukovodiocima Vrhovnog državnog tužilaštva i Višeg suda da mu pritvor treba zamijeniti blažom mjerom i ukazali na njegovo loše zdravstveno stanje. Tek nakon deset dana vrhovni državni tužilac Milorad Marković izdao je obavezujuće uputstvo za sve tužioce da što hitnije postupaju u pritvorskim predmetima, ali to očito nije uticalo na tužioca Šoškića da ubrza saslušanje svjedoka u postupku protiv bivšeg glavnog SDT-a.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Crnogorski državljani koji volite Časnu Crnu Goru - ovjekovječite ovaj tren i sunovrat do kojega smo se zajmili. Slika našega Katnića i ovog te mu je naređeno da se zabradizna da zbori za tisuću riječi...

Milka

@Crnogorka Izgleda da bi njima odgovaralo da ne preživi. A ne znaju da se sve plaća. Kad-tad, a najčešće kad im je najteže i najžalije.

marjan

Policija, tuzilastvo, sudovi imaju imperativna naređenja da kompromituju i progone, kao clanove zlocinackih organizaciha i na druge nacine, osobe koje su bile smetnja velikosrpskoj politici. Zbog toga sto Crna Gora nema opoziciju i javno mnjenje vrse se mnogi vidljivi i manje vidljivi oblici diskriminacije nad Crnoforcima