Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Zapalio devet vozila: U Podgorici uhapšen maloljetnik zbog 11 krivičnih djela

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Zapalio devet vozila: U Podgorici uhapšen maloljetnik zbog 11 krivičnih djela

Policija u Podgorici je, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvijetljavanju krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija, lišila slobode maloljetnog I.D. (17) zbog postojanja osnovane sumnje da je tokom 2015, 2017,2018 i tokom 2019. počinio 11 krivičnih djela.

On je, naime, osumnjičen za devet krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti od čega je jedno počinjeno u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija kao i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

I.D. je, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinio 2015. godine, tri krivična djela 2017. godine, četiri krivčna djela 2018. i tri krivična djela 2019.

''I.D. je ova krivična djela počinio na štetu devet vlasnika vozila, na način što je u navedenom vremenskom periodu, sumnja se, parkirana motorna vozila polivao zapaljivom tečnošću a potom otvorenim plamenom izazivao požare na ovim vozilima. On je na ovaj način počinio osam krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i jedno krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Od navedenih devet krivičnih djela sedam je počinjeno na teritoriji Podgorice a po jedno u Baru i Kotoru''- navedeno je u saopštenju.

Osim toga, I.D. je, kako sumnje, jedno krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na način što je u dvorištu kuće aktivirao ručnu bombu kojom prilikom je nastala materijalna šteta.

Jedno od krivičnih djela je počinjeno na štetu supruge službenika UIKS-a. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je ovo podmetanje požara bilo usmjereno na službenika UIKS-azbog vršenja profesionalne dužnosti. 

Ostavi komentar

0/300