Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vujošević danas plaća jemstvo od 80.000 i brani se sa slobode?

| Postavio/la: Mirjana Dragaš | Izvor: Dnevne novine

Vujošević danas plaća jemstvo od 80.000 i brani se sa slobode?

Advokat Borivoje Borović, branilac osumnjičenog Nenada Vujoševića, sekretara Vrhovnog tužilaštva, koji je optužen za krivično djelo protivzakoniti uticaj i da je dio kriminalne grupe odbjeglog tajkuna Duška Kneževića, dostaviće će danas Višem sudu u Podgorici jemstvo u iznosu od 80.000 eura kako bi se njegov klijent branio sa slobode, pišu Dnevne novine.

On je prošle sedmice najavio da će Vujošević založiti stan kako bi zbog teške bolesti mogao da se liječi sa slobode.

Borović je tada iznio i zabrinutost za svog klijenta.

“Saopštio mi je da su u zatvoru pokušali da mu se približe neki zatvorenici ne bi li ga natjerali da bilo što progovori i tako zloupotrijebili iskaz protiv njega, kao što je to bilo u predmetima Ljuba Bigovića i ostalih. Takođe, klijent mi kazao da mu je neko od advokata dolazio u posjetu u zatvoru i razgovarao sa njim u vezi s instrukcijama šta da kaže i eventualnog statusa svjedoka saradnika. Dok sam ja branilac, moj klijent neće biti svjedok saradnik niti će sarađivati sa tužilaštvom”, kazao je Borović.

Međutim, ove njegove riječi ubrzo su demantovali iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, iz koje su saopštili da je Vujošević saslušan povodom toga i da je negirao da mu je bilo ko prilazio od pritvorenika ili advokata.

Borovića je demantovao i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji je tokom emisije ‘Živa istina’ prezentovao dokaz da su Vujoševića posjećivala samo dva njegova advokata Danilo Mićović i predstavnik advokatske kancelarije Borivoja Borovića.

Vujošević je osumnjičen da je dio kriminalne grupe na čijem je čelu odbjegli biznismen, predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević. On je u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao.

Ostavi komentar

0/300