7 °

max 12 ° / min 4 °

Petak

28.02.

12° / 4°

Subota

29.02.

12° / 0°

Nedjelja

01.03.

12° / 3°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

15° / 12°

Srijeda

04.03.

15° / 11°

Četvrtak

05.03.

14° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kosovo se još nije oglasilo o izručenju Miloševića

Hronika

Comments 0

Izvor: Dnevne novine/CdM

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Kosovo se još nije oglasilo o izručenju Miloševića

Ni nakon skoro dva mjeseca Ministarstvu pravde nije stigao odgovor od Kosova na dopunu molbe za izručenje Podgoričanina Maria Miloševića, radi izvršenja osmomjesečne zatvorske kazne po presudi podgoričkog Osnovnog suda, pišu Dnevne novine.

“Ministarstvo pravde je 9. septembra 2019. uputilo molbu za naknadnu saglasnost (dopunu molbe). Odgovor nam još nije dostavljen”, navodi se u odgovoru Ministarstva pravde dostavljenom ovom listu. 

Ekstradicija Miloševića i ranije je tražena, ali ne zbog izdržavanja kazne dobijene po pomenutoj pravosnažnoj presudi, već zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića koje se dogodilo 11. oktobra 2016. na Cetinju.

Na tu molbu za izručenje nadležni organi Kosova dozvolili su ekstradiciju pod odložnim uslovom do okončanja krivičnog podstupka koji se vodi protiv Miloševića pred nadležnim organima zamoljene države.

Osim njega, za učestvovanje u ubistvu Đuričkovića sumnjiče se i Igor Mašanović i Vukota Vujačić, koji su takođe uhapšeni na Kosovu, i čije izručenje će se sprovesti po okončanju postupka koji se vodi protiv njih u toj zemlji.

Mario Milošević se sumnjiči i da je dio kriminalne organizacije koja je izvršila ubistvo Miodraga Migija Kruščića 21. maja prošle godine, u bašti kafića Palata u podgoričkom naselju Stari aerodrom i napad na novinarku Oliveru Lakić. Naime, njega su SDT i policija označili kao direktnog izvršioca ubistva Kruščića, a pripadnici te navodne kriminalne grupe su i Aleksandar Ljumović, Goran Rakočević, Filip Bešović, Dejan Vukašinović, Luka Bulatović, Mijailo Stojanović, Filip Knežević, Marinko Rajković i Sanja Božović.

Milošević je trenutno u zatvoru u Prištini, a tamo je uhapšen zbog nedozvoljenog oružja. Lisice na ruke stavljene su mu 18. jula 2018. godine, u vrijeme kada je za njim bila raspisana potjernica od podgoričkog Interpola.

Srbijanski mediji su ranije Miloševića dovodili u vezu sa ubistvom lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018. 

On se nakon svega toga oglasio preko advokata, negirajući povezanost sa pomenutim likvidacijama.

"Vezano za informacije koje je objavila Uprava policije Crne Gore o tome da je rasvijetlila ubistvo Miodraga Kruščića i napad na novinarku Oliveru Lakić, te mene označila kao izvršioca krivičnog djela ubistvo na štetu Miodraga Kruščića i nekoga ko je povezan sa mučkim napadom na Oliveru Lakić, koristim ovu priliku da kažem da informacije koje su objavili nijesu tačne i da, što se mene tiče, nisu rasvijetlili ni jedno ni drugo krivično djelo! … Ovom prilikom poručujem, da što se tiče mog učešća u ubistvu Miodraga Kruščića i napada na novinarku Oliveru Lakić, njihovi zaključci nijesu tačni, jer sa time nemam nikakve veze! Za sve što sam u životu radio, odgovoran sam! Neću i ne želim da odgovaram za nešto što nijesam uradio niti nosim pečat ubice Miodraga Kruščića i napadača na Oliveru Lakić. Dovodili su me u vezu i sa ubistvom Olivera Ivanovića, pa ispade da sa time nemam nikakve veze. Nemam veze ni sa ovim nedjelima koja mi sada podmeću i kažem da su to podle laži", naveo je ranije Milošević u obraćanju javnosti.

Mario je nekada bio karatista Budućnosti, a njegova porodica je vlasnik optičarske radnje Oko, ispred koje je aktivirana eksplozivna naprava sredinom marta prošle godine.

Prema ranijem pisanju medija, on je prije 16 godina hapšen zbog ubistva sugrađanina Andrije Mijovića (24) u Budvi, na šetalištu koje je bilo puno turista. Tokom 2015. bio je osumnjičen da je sa još tri za sada nepoznate osobe oteo i mučio dvojicu švedskih državljana u namjeri da od njih iznudi 250.000 eura.

U oktobru iste godine hapšen je zbog sumnje da je u "Siti pabu" u centru Podgorice pretukao sugrađanina Đorđa Milačića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR