17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Osumnjičenima za trgovinu ljudima određeno zadržavanje

Izvor: Foto: Pobjeda/D. Mijatović

Hronika

Comments 0

Osumnjičenima za trgovinu ljudima određeno zadržavanje

Izvor: fosmedia.me

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Osobe koje su rano jutros uhapšene u akciji "Monika" saslušane su kod specijalne države tužiteljke Mire Samardžić i, kako FOS saznaje, određeno im je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Prvookrivljeni je Ljubomir Đedović koji se, u dogovoru sa advokatom Srđanom Lješkovićem, branio ćutanjem u ovoj fazi postupka. Njemu je zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva.

Iz do sada prikupljenih dokaza i podataka proizilazi osnovana sumnja da je osumnjičeni Đedović početkom januara 2019. u Crnoj Gori organizovao kriminalnu organizaciju koja je djelovala na teritoriji Crne Gore i BiH, čiji su pripadnici okrivljeni Dragutinović Milenko, Dragutinović Željko, Mijušković Darko, Perošević Vladimir, Kecojević Mitar, Aleksić Svetlana, Kadović Ratko, Dragutinović Dragan i okrivljena Perošević Anđela, kao i više za sada NN lica iz BiH.

Djelatnost je planirana i sprovođena na duže vrijeme u međunarodnim razmjerama.

Među uhapšenima su i dva policajca Aco Kalpačina i Ratko Stojović koji su službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Danilovgrad a zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Načelnik Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracijarganizacija Nikola Medenica saopštio je da je organizacija prokrijumčarila više grupa koje su brojale deset do dvadeset lica.

Tokom aktivnosti koje su sprovođene u okviru akcije „Monika“ ostvarena je međunarodna saradnja sa policijskim službama u Bosne i Hercegovine, kao i saradnja sa EUROPOL-om kroz razmjenu informacija.

Ova akcija predstavlja nastavak aktivnosti policije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa koje učestvuju u krijumčarenju ljudi preko teritorije Crne Gore kao tranzitne zemlje. U posljednjih godinu dana presječeno je pet lanaca krijumčarskih mreža i razbijeno je pet organizovanih kriminalnih grupa koje su ukupno brojale 51 člana.

Uprava policije osudila je ponašanje policajaca.

"Jedan od prioriteta Uprave policije je borba protiv svih oblika organizovanog kriminala i krijumčarenja. Crnogorska policja će i dalje biti posvećena otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju svih krivičnih djela i energično će raditi na identifikovanju, lišenju slobode i procesuiranju svakog pojedinca, i u sopstvenim redovima, za kojeg bude postojala sumnja da je počinio bilo koje krivično djelo. Uprava policije osuđuje nezakonito ponašanje navedena dva policijska službenika i pruža maksimalnu podršku nadležnim organima u procesuiranju ovakvih i drugih nezakonitih slučajeva i uradićemo sve što je u našoj nadležnosti u narednom periodu da svaki ovakav pojedinac, ukoliko postoji, bude otkriven, procesuiran i kažnjen u slučajevima u kojima se dokaže krivica u krivičnom postupku", zaključuju iz UP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR