Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

UP: Procesuirane četiri osobe

| Postavio/la: Milena Aprcović

UP: Procesuirane četiri osobe Ilustracija

Policija je u Podgorici uhapsila dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa u produženom trajanju, saopštila je Uprava policije. 

"Deset teških krađa su, sumnja se, izvršili R.M. (29) i D.Š. (21) na teritoriji Kuča, u selima Kržanja i Građen, na štetu više fizičkih lica.

Oni su, kako se sumnja, provaljivali u vikendice i iz njih otuđivali razne kućanske predmete i aparate, alat, garderobu, lovačku municiju i djelove za lovačko oružje.

Shodno sudskoj naredbi izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi R.M. i tom prilikom je pronađena puška M48, kao i 410 komada razne municije.

R.M. i D.Š. su lišeni slobode i uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa u produženom trajanju, privedeni nadležnom tužilaštvu. Osim toga, ovom krivičnom prijavom je obuhvaćeno i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, za koje se sumnja da je počinio R.M.", navode iz policije. 

Osim toga, policija je u jednom podgoričkom naselju zatekla u izvršenju krivičnog djela D.Đ. (41), koji je obijao putničko motorno vozilo, zbog čega je uhapšen na licu mjesta.

"Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je D.Đ. iz pomenutog vozila otuđio torbicu. On je uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa, priveden nadležnom tužilaštvu", navode iz UP. 

Takođe, policija je u Nikšiću procesuirala osobu za koje se sumnja da je izvršila krivično djelo teška krađa u pokušaju i krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom oduzimanje vozila.

"Naime, ova krivična djela je, sumnja se, izvršio M.V. (41) iz Nikšića na način što je prvobitno od lica B.B. otuđio vozilo marke „Pajero“, zatim tim vozilom nasilno otvorio ulazna vrata jedne sportske kladionice iz koje je nakon toga, kako se sumnja, otuđio određenu količinu novca. Takođe, M.V. je, sumnja se, pokušao nasilno da otvori ulazna vrata još jedne sprotske kladionice u Nikšiću, kojom prilikom su na njima nastala oštećenja.

Nadležni tužilac je naložio da mu se M.V. sprovede na dalju nadležnost, a nakon čijeg saslušanja je naložio da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedena krivična djela", navodi policija u saopštenju. 

Ostavi komentar

0/300