Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Za pokušaj otmice: Suđenje Miloševiću odgođeno na neodređeno

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: cdm

Za pokušaj otmice: Suđenje Miloševiću odgođeno na neodređeno

Suđenje Podgoričaninu Mariju Miloševiću, optuženom za krivično djelo pokušaj otmice, danas je u Osnovnom sudu u Podgorici odgođeno na neodređeno.

Milošević je pred sutkinjom Nadom Rabrenović odbio da mu sude, jer je Crnoj Gori izručen kao osumnjičeni za ubistva i nedozvoljeno držanje oružja, a ne zbog otmice u pokušaju.

Rabrenović je kazala da mu se prema Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima ne može bez pristanka suditi za krivično djelo zbog kojeg nije izručen.

 Milošević je 5. novembra izručen Crnoj Gori sa Kosova gdje je uhapšen 18. jula prošle godine.

Izručen je po zahtjevu crnogorskih vlasti koje su ga potraživale zbog učešća u dva ubistva. Među tim krivičnim djelima nije otmica u pokušaju, koje mu je Osnovno državno tužilaštvo stavilo na teret.

Rabrenović će preko Ministarstva odbrane od vlasti sa Kosova tražiti da Miloševiću sude u Crnoj Gori za pokušaj otmice.

Prema navodima optužbi, Milošević je sa dva za­sad ne­i­den­ti­fi­ko­va­na po­ma­ga­ča oteo dvo­ji­cu šved­skih dr­ža­vlja­na i tra­žio da mu is­pla­te 250.000 eura.

Ot­mi­ča­ri su žr­tve dva da­na dr­ža­li za­tvo­re­ne u jed­nom sta­nu u Si­ti kvar­tu, ali su one uspje­le da ja­ve po­li­ci­ji gdje se na­la­ze.

 Milošević je nedavno saslušan u Višem državnom tužilaštvu zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića 2016. na Cetinju, i tada je negirao da je negirao krivicu.

Podgoričanina terete i da je direktni izvršilac ubistva Miodraga Migija Kruščića u maju 2018. godine u Podgorici.

Ostavi komentar

0/300