11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čeka se odluka o pritvoru za Luku Vojvodića

Izvor: Stevo Vasiljević, Pobjeda

Hronika

Comments 1

Čeka se odluka o pritvoru za Luku Vojvodića

Autor: Dan/Antena M

  • Viber

Osumnjičeni za skrnavljenje spomenika na Ravnom Lazu u Piperima Luka Vojvodić juče je pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici Nenadom Vujanovićem rekao da nije polomio mermerne ploče na spomen-obilježju te da ne može ponoviti krivično djelo jer ga nije ni počinio, piše Dan.

Vojvodić se juče, u pratnji advokata Nikole Medojevića, izjasnio na okolnosti prijedloga za određivanje pritvora koje je tražilo Osnovno državno tužilaštvo nakon što je prošle sedmice pušten da se brani sa slobode.

"Sudija je uzeo izjavu s obzirom na to da je tužilac stavio optužni prijedlog sa prijedlogom za određivanje pritvora, a pritvorski osnov je navodno da će moj branjenik ponoviti krivično djelo. On se izjasnio da nema šta da ponovi jer ni ovo krivično djelo nije uradio.

U pitanju je mlada, zdrava ličnost, iz poštene i časne porodice. Nikada nije vršio krivična djela, nema sklonosti ka tome. Ne postoji ništa što bi ukazivalo da će on krivično djelo ponoviti. Ovo nije faza postupka kada se iznosi odbrana, odbranu ćemo iznijeti na pretresu ako do pretresa dođe. Po mom ubjeđenju, na tom pretresu, na jedan jasan i egzaktan način i bez ikakve sumnje i dileme dokazaće da on nije izvršio krivično djelo niti da ima veze sa tim. Vanraspravno vijeće će po ovom zahtjevu donijeti odluku u toku dana ili sjutra i ono će nam biti dostavljeno", naveo je Medojević.

Zbog povrede spomenika na Ravnom lazu u Piperima, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnio je Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog za određivanje pritvora protiv Luke Vojvodića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo povreda i nedozvoljeno podizanje spomen-obilježja.

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićević kazao je na konferenciji za novinare prošle sedmice da je skrnavljene spomenika uznemirilo javnost. 

"Policija je reagovala brzo i efikasno i procesuirala izvršioca ovog vandalskog čina. Izvršilac ovog djela je od ranije poznat policiji", kaže on, dodajući da je imao rušilačke namjere i to ne slučajno u ovom trenutku. 

"Identifikovan je i procesuiran izvršilac, koji nije imao nijednu primjedbu u izjavi za zapisnik niti prilikom saslušanja u Tužilaštvu", kazao je Pavićević. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

igor

İz postene i casne porodice hehehe a hapsen vise puta svata pisu.da se ne duzi-2-godine minimum