17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Imamo saznanja da je sinoć na Cetinju došlo do prekoračenja ovlašćenja, ispitaćemo

Hronika

Comments 1

UP: Imamo saznanja da je sinoć na Cetinju došlo do prekoračenja ovlašćenja, ispitaćemo

Autor: Antena M

  • Viber

Preduzimajući aktivnosti usmjerene na pojačanu kontrolu pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i drugih operativno interesantih lica, u cilju pronalaska nedozvoljenih predmeta i sredstava, kao i sprečavanja izvršenja teških krivičnih djela, službenici Uprave policije su sinoć kontrolisali ugostiteljski objekat na Cetinju u kojem borave lica koja su registrovana u raspoloživim evidencijama po različitim osnovama.

Uprava policije, kako su dodali u saopštenju, raspolaže saznanjima da je tokom vršenja policijskih poslova u navedenom objektu došlo do prekoračenja ovlašćenja na štetu jednog od lica prema kojem su se primjenjivale mjere kontrole.

"Apsolutno poštujući osnovna ljudska prava, pokrenute su interne procedure koje se odnose na utvrđivanje svih okolnosti i činjenica vezanih za predmetni slučaj.

Bez daljeg odlaganja o raspoloživim saznanjima obaviješteno je Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, kao organizaciona jedinica koja je nadležna za kontrolu zakonitosti vršenja policijskih poslova, naročito u pogledu poštovanja i zaštite ljudskih prava prilikom izvršavanja policijskih zadataka i primjeni policijskih ovlašćenja.

Koristimo priliku da naglasimo da će Uprava policije, ukoliko se na osnovu preduzetih mjera i radnji utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv službenika koji su učestovali u predmetnoj aktivnosti, biti inicirano pokretanje odgovarajućih postupaka sa ciljem utvrđivanja njihove odgovornosti", naveli su u saopštenju.

"Istovremeno ukazujemo da će, bez obzira na ishod preduzetih mjera i radnji u konrektnom slučaju, Uprava policije nastaviti sa aktivnostima koje su umjerene na organizovane kriminalne grupe, operativno interesantna lica i sa njima druga povezana lica, a sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbjednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih djela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbjednosne situacije", zaključili su.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Pivljanin

Ajde da vidimo šta će te uraditi ,povodom ovoga neljuckog čina prema čovjeku čija je izgleda jedina krivica što je Crnogorac ,što nas još čeka u našoj Crnoj Gori?