22 °

max 22 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

22° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uhapšen Binali Čamgoz koga potražuje Turska

Hronika

Comments 1

Uhapšen Binali Čamgoz koga potražuje Turska

Autor: Antena M

  • Viber

Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) su danas u 13 sati lišili slobode međunarodno traženo lice, Binali Čamgoz 1983. godište, državljanin Republike Turske zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja iz člana 415 st. 1 Krivičnog Zakonika Crne Gore, saopšteno je iz Sektora za borbu protiv kriminala MUP-a.

"Osnovano se sumnja da je Binali tokom 2022. godine prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrijebio lažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan čime je doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su mu donijeli rješenje o registraciji naznačenog privrednog društva", navode u saopštenju. 

Kako dodaju, u kriminalnim radnjama osumnjičeni Binali Čamgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udjelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

"Podsjećanja radi, riječ je o vođi visokorizične kriminalne grupe prepoznate u izvršenju najtežih krivičnih djela na teritoriji Turske i drugih zemalja.  

Za istim je raspisana međunarodna potjernica od strane pravosudnih organa Republike Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva, gdje su opisana krivična djela propisana turskim krivičnim zakonikom", navodi se u saopštenju.  

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će, kako dodaju, u narednom periodu nastaviti pojačane proaktivne i preventivne aktivnosti sa ciljem uspostavljanja kriminalističke kontrole nad visokorizičnim kriminalnim grupama, koje svojim djelovanjem i uspostavljanjem saradničkih veza sa kriminalnim grupama na internacionalnom nivou, pokušavaju da izazovu uznemiravanje javnosti i podrivaju ekonomski sistem Crne Gore.

"Službenici SBPK-a ostaju odlučni da osujete njihove namjere koje mogu uticati na cjelokupno stanje bezbjednosti u Crnoj Gori", zaključuju u saopštenju. 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Bajo

Sa kim je pravio dil ? Sa nekim iz URE , ili nekim iz Milatovicevog i Spajicevog dijela PES-a . Nije uhapsen zbog Turske , sigurno . Brzo ce bilten BIA i MUP-a tzv . Vijesti , to objaviti .