8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
„Amfilohije staračkim ispljuvkom lijepi etikete, anatemisao i patrijarha SPC”

Religija

Comments 0

„Amfilohije staračkim ispljuvkom lijepi etikete, anatemisao i patrijarha SPC”

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Građanin u mantiji, Risto Radović, ratničko ime Amfilohije, ponovo je prozvao Aleksandra Vučića za izdaju, mada je ovaj (još) nije počinio – piše u autorskome tekstu „Amfilohije i đavo” srpski analitičar Ljubodrag Stojadinović.

„Izdajnička etiketa, koju mu je (Vučiću) jakim staračkim ispljuvkom prilijepio rečeni Amfilohije, pala kao vodenični kamen među hor vlastohlepnih dvorskih luda. Mnogi je iz posluge osudio mitropolita, pripisujući mu zlonamjernost, konzervativnu crkvenu zatucanost i nepoznavanje sekularnih stvari.

Građanin Radović je posredno anatemisao i svojevremenu egzaltaciju svoga šefa, patrijarha Irineja, kad je ovaj proglasio Vučića gospodnjim izaslanikom, koji se kao lav bori za Kosovo”, prenosi portal „Peščanik”.

Vučić i Irinej: Svaki put kad se sretnemo situacija komplikovanija

Prema Stojadinoviću, „Vučićeva prednost pred Amfilohijem samo je u potenciranju sekularnoga statusa i vlasti iznad zakona. Mitropolit je prozvao tobožnjega predśednika, samoovlašćenoga da za nešto potpiše sve, iz najrigidnije inočke kelije, odakle se, kao i u Vučićevom svjetovnome nazoru ignoriše stvarnost.

Radi se samo o dvije različite mitologije sa istim ishodištem. Amfilohije se poziva na svevišnjega a Vučić na narod, obojica dakle na apstraktne teističke i populističke sile od kojih nema pomoći ni jednome ni drugome. Niti onima u čije ime i jedan i drugi govore”.

„To je prirodni nastavak stare borbe u hadu: đavo protiv đavola”, navodi Stojadinović.

U međuvremenu, ponovo se oglasio episkop kruševački David Perović, član Sinoda SPC, koji je nedavno s teškim riječima žigosao klan Amfilohija Radovića i Atanasija Jevtića. Okidač za polemiku bila je prepiska Atanasija sa patrijarhom Irinejem Gavrilovićem.

BORBA ZA PREVLAST U SRPSKOJ PATRIJARŠIJI: Atanasije Jevtić napao patrijarha Irineja i članove Sinoda

ŠOKANTNO PRIZNANJE ČLANA SINODA: U SPC kleptomani, jeretici, gejevi, masoni, pedofili, sodomisti, narkomani, alkoholičari, kamataši…

Episkop David je na vebsajtu svoje eparhije, vjeovatno aludirajući na Amfilohija, napisao da su „drugi igrači i golgeteri preuzeli kapitenstvo Atanasija Jevtića, jer je u međuvremenu on napuštio svoje mjesto” i dodaje:

„Brod Srpske crkve plovi između scila i haribda. I međusobni odnosi njezinih članova protiču u tom znaku”, tvrdi David. „Duše ne daju jedna drugoj svoja njedra i zato kasne da razviju svoja jedra pa se i razbijaju o hridine”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR