6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
IZ SRBIJE RASPALILI PO AMFILOHIJU: Objavljena lista njegovih veza sa ambasadama Rusije u Beogradu i Podgorici

Religija

Comments 2

IZ SRBIJE RASPALILI PO AMFILOHIJU: Objavljena lista njegovih veza sa ambasadama Rusije u Beogradu i Podgorici

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

List „Srpski Telegraf” u današnjem izdanju objavio je navode neimenovane ruske tajne službe o Amfilohiju Radoviću.

***

Unutar Srpske pravoslavne crkve, i to MEĐU NAJMOĆNIJIM I NAJISTAKNUTIJIM VLADIKAMA, PREPLIĆU SE INTERESI STRANIH OBAVJEŠTAJNIH SLUŽBI, političkih snaga iz zemlje i regiona, pojedinih biznismena…

U tom galimatijasu raznih uticaja, često potpuno suprotstavljenih, pojedini episkopi igraju i neke svoje igre, boreći se za prevlast, tron patrijarha ili prosto radeći za nekoga od pomenutih igrača.

BORBA ZA PREVLAST U SRPSKOJ PATRIJARŠIJI: Atanasije Jevtić napao patrijarha Irineja i članove Sinoda

„Srpski Telegraf” došao je preko pouzdanih diplomatskih kanala do DOKUMENTA JEDNE OD NAJMOĆNIJIH RUSKIH SLUŽBI, koji na nekoliko desetina strana obrađuje zbivanja unutar SPC.

Ovi papiri otkrivaju KO JE NA VEZI S KOJOM SLUŽBOM, kako se mijenjaju strane i čiji se sve interesi sprovode unutar Crkve …

SRPSKE VLADIKE SE MEĐUSOBNO KOMPROMITUJU: „Prljav veš” kulja iz SPC

U ruskome dokumentu, na primjer, posebno je obrađena grupa vladika, od kojih su neki u njoj formalno, neki neformalno, a predvode ih Amfilohije, Joanikije, Grigorije…

Zajedničko im je, između ostaloga, da su na ovaj ili onaj način direktno povezani sa Amerikancima.

POSEBNO JE ZANIMLJIV SLUČAJ MITROPOLITA AMFILOHIJA, ZA KOGA RUSI KONSTATUJU DA JE BIO MNOGO BLIŽI NJIHOVIM INTERESIMA, ALI JE TOKOM 2016. GODINE OKRENUO LEĐA RUSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI, priklonio se Vaseljenskome Patrijarhu i sada održava bliske veze s Vatikanom, propagirajući čak i ekumenizam (približavanje Pravoslavne crkve Katoličkoj, izmjene u verskim obredima, itd).

U tim nastojanjima, kako se konstatuje, Amfilohije blisko sarađuje sa episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem (Mićovićem) i episkopom svenjemačke eparhije, sa sjedištem u Frankfurtu, Grigorijem (Durićem), bivšim vladikom zahumsko-hercegovačkim.

Ovoj trojici velikodostojnika zajedničko je i učestalo kritikovanje srpskih vlasti i predsjednika Aleksandra Vučića.

ŠOKANTNO PRIZNANJE ČLANA SINODA: U SPC kleptomani, jeretici, gejevi, masoni, pedofili, sodomisti, narkomani, alkoholičari, kamataši…

Rusi u dokumentima otkrivaju da Amfilohije unutar SPC predvodi struju takozvanih novotaraca, koji zagovaraju zbližavanje s Vatikanom.

Pojedini izvori navode da je Amfilohije od pape Benedikta XVI dobio specijalni kardinalski prsten, uz dogovor da postepeno, uvođenjem izmjena u vjerske obrede, približi SPC Rimokatoličkoj crkvi – opisuju Rusi i potenciraju dobre Amfilohijeve odnose sa sadašnjim papom Franjom, koji datiraju iz vremena njegova služenja u Buenos Ajresu (Argentina).

S druge strane, RUSKA SLUŽBA BAVI SE I AMFILOHIJEVIM VEZAMA S MOSKVOM, koje su, kako konstatuju, ranije bile mnogo intenzivnije.

Budući ambasador Rusije u Crnoj Gori na sastanku u Moskovskoj patrijaršiji

MITROPOLIT JE ISPOLJAVAO NEDVOSMISLENU PRIVRŽENOST RUSKOJ FEDERACIJI TOKOM PROTESTA CRNOGORSKE OPOZICIJE 2015. GODINE.

Rusi istakli svoga kandidata za novoga patrijarha SPC – Amfilohija ne pominju

S tim u vezi registrovani su AMFILOHIJEVI KONTINUIRANI KONTAKTI, U PRVOME REDU SA BIVŠIM DIPLOMATSKO-KONZULARNIM PREDSTAVNICIMA RUSIJE, drugim sekretarima ruske ambasade u Beogradu Maksimom Ribkinom i Olegom Dzizom, kao i političkim savjetnikom u ambasadi Vladimirom Kiričenkom.

U Crnoj Gori je kontaktirao sa savjetnikom u Ambasadi Rusije Sergejem Bublikovim.

Amfilohije je u proteklom periodu održavao kontakte i sa izaslanikom odbrane u Ambasadi Rusije u Beogradu Andrejem Kinđakovim.

 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Јоцо

Какав текст Телеграфа!? Амфилохије је руски човјек, али је сад код Американаца! Амфилохије је тврда струја, али екумениста! Амфилохије хоће да буде српски, али и црногорски патријарх! Па људи моји, ово је смијешно. Текст Телеграфа има само унутрашњу употребу за Србију. Везе никакве са истином нема.

saci

Nisu dzaba rekli, nasi stari, ko jednom spi..n dovijek spi..n