15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crna Gora uspostavila informacioni sistem tržišta rada

Ekonomija

Comments 0

Crna Gora uspostavila informacioni sistem tržišta rada

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Crna Gora je, uz podršku Međunarodne organizacije rada (MOR), prva država u regionu koja je uspostavila informacioni sistem tržišta rada, sa ciljem prikupljanja različitih podataka, njihove analizu i informisanja svih učesnika, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić.

Purišić predvodi delegaciju Crne Gore koja se danas u Ženevi sastala sa regionalnim direktorom MOR-a za Evropu i centralnu Aziju, Heinzom Kollerom.

„Zajednički je konstatovano da je saradnja između crnogorske Vlade, odnosno Ministarstva i socijalnih partnera sa MOR-om dobra, što potvrđuje niz realizovanih i najavljenih projekata“ - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Purišić je podsjetio da je u martu potpisan Memorandum o razumijevanju između Vlade, socijalnih partnera i MOR-a o Programu dostojanstvenog rada (PDR) za period do 2021. što je drugi program te vrste.

On je naveo da je 100 godina rada MOR-a obilježeno i u Podgorici radnom konferencijom socijalnih partnera.

„Na naše zadovoljstvo Crna Gora je uključena u novi projekat MAP16 kroz koji će se unaprijediti kapaciteti inspekcije rada i zaštite na radu, policije i centara za socijalni rad u borbi protiv dječjeg rada“- kazao je Purišić.

On je saopštio da je novi zakon o radu predmet svakodnevnih konsultacija između socijalnih partnera i Evropske komisije (EK), a očekuje se da uskoro bude usvojen.

Koller je dodao da se implementacija PDR-a realizuje planiranom dinamikom, te pozdravio nedavnu ratifikaciju Konvencije 151 o radnim odnosima u javnim službama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR