16 °

max 16 ° / min 6 °

Petak

19.04.

16° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MMF spreman da pomogne stručnim angažmanom

Ekonomija

Comments 0

MMF spreman da pomogne stručnim angažmanom

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Međunarodni monetarni fond (MMF) spreman je da stručnim angažmanom unaprijedi pripremne aktivnosti u vezi sa realizacijom strateških infrastrukturnih projekata, saopštio je šef Misije MMF-a u Crnoj Gori Srikant Seshadri.

Iz Ministarstva saobraćaja saopšteno je da je Seshadri danas u Podgorici razgovarao sa ministrom Osmanom Nurkovićem.

"Seshadri je, uvažavajuću ulogu i nadležnost MMF-a, istakao spremnost da svojim stručnim angažmanom MMF unaprijedi pripremne aktivnosti kada je riječ o realizaciji strateških infrastrukturnih projekata", kaže se u saopštenju.

Nurković istakao da je najznačajniji projekat koji realizuje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva autoput Bar-Boljare.

"Pored njega u našem portfoliju nalaze se i brojni drugi značajni projekti, u vezi sa čijom realizacijom bismo veoma cijenili i da imamo stučnu konsultantsku pomoć MMF-a, posebno u vezi sa privatno-javnim partnerstvom, jer bi to bilo u najboljem interesu nas kao investitora na strateški značajnim projektima", kazao je Nurković.

On je rekao da Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ima jako dobru saradnju sa MMF-om i da vjeruje da oma može biti unaprijeđena.

Navodi se da su se predstavnici MMF-a interesovali za status realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata u nadležnosti Ministarstva saobraćaja i pomorstva, s posebnim osvrtom na projekat autoputa Bar-Boljare i koncesioni aranžman za aerodrome Crne Gore.

Nurković je predstavnike MMF-a upoznao sa detaljima u vezi sa realizacijom dionice Smokovac-Mateševo i novodefinisanim rokom realizacije ove dionice.

Navodi se da je Nurković predstavnike MMF-a upoznao i sa planovima razvoja kada u vezi sa ostalim dionicama autoputa Bar-Boljare, kao i sa nekim od osnovnih ciljeva koji se žele ostvariti realizacijom koncesionog aranžmana za aerodrome Crne Gore i planom aktivnosti u predstojećem periodu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR