12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EPCG jedina dostavila ponudu za izbor snabdjevača

Ekonomija

Comments 0

EPCG jedina dostavila ponudu za izbor snabdjevača

Izvor: Mina business

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Elektroprivreda (EPCG) jedina je dostavila ponudu na javni oglas za izbor snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca za snabdjevanje električnom energijom u Crnoj Gori.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva ekonomije, Tenderska komisija je na otvaranju ponuda, 24. maja, konstatovala da je ponuda EPCG, kao jedinog ponuđača, formalno ispravna.

EPCG je prilikom vrednovanja ponude osvojila maksimalnih 100 poena.

Izbor snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca za snabdijevanje električnom energijom se sprovodi na osnovu javnog nadmetanja na način definisan Zakonom o energetici.

Cilj javnog nadmetanja je izbor najpovoljnije ponude za snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca za snabdijevanje električnom energijom za period od naredne do 2022.

Snabdjevač posljednjeg izbora i ranjivih kupaca obavlja snabdjevanje električnom energijom domaćinstava i malih kupaca koji ne pripadaju kategoriji domaćinstva priključenih na distributivne sisteme električne energije na 0,4 kilovolta (kV), koji bez svoje krivice ostanu bez snabdjevača ili ugovora o snabdjevanju za koje je kao snabdjevač dužan da preuzme njihovo snabdjevanje, najduže tri mjeseca.

Snabdjevač snabdjeva strujom domaćinstva i male kupce koji ne pripadaju kategoriji domaćinstva priključenih na distributivne sisteme električne energije na 0,4 kV koji izaberu snabdjevanje preko snabdjevača posljednjeg izbora i ranjivih kupaca, kao i ranjivih, odnosno kupaca koji su zdravstveno i socijalno ugroženi.

“Snabdjevanje ranjivih kupaca koji su zdravstveno i socijalno ugroženi obavlja se uz subvencioniranje mjesečnih računa za utrošenu struju, pri čemu je zabranjena obustava snabdjevanja električnom energijom za ovu grupu kupaca, bez obzira na eventualne neizmirene obaveze po tom osnovu”, rekli su ranije iz Ministarstva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR