7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjet za privatizaciju predložio Vladi: Prodati i akcije „Kotor – projekt“ A.D.

Ekonomija

Comments 0

Savjet za privatizaciju predložio Vladi: Prodati i akcije „Kotor – projekt“ A.D.

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte odlučio je danas, sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, da predloži Vladi dopunu Plana privatizacije za 2019.

Na osnovu Inicijative Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF) predlaže se da u ovogodišnji Plan privatizacije bude uvrštena i prodaja 16,65 odsto, odnosno 748 akcija akcionarskog društva „Kotor – projekt” A.D. Kotor koje su u vlasništvu IRF-a.

Kako se navodi u saopštenju, usvojen je Izvještaj revizorske kuće „Omega” iz Podgorice o izvršenoj reviziji realiazacije Ugovora o kupoprodaji i investiranju – dio lokaliteta fabrike „Gornji Ibar”- Rožaje, lokacija 1A i Ugovora o zakupu dijela lokaliteta fabrike „Gornji Ibar” AD – Rožaje, lokacija 1B za izvještajni period 1.10.2015-31.12.2018. 

''Savjet je predliožio Vladi da usvoji Izvještaj o radu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte sa Izvještajem o realizaciji Plana privatizacije za period januar – jun 2019.i Izvještaj o realizaciji zaključaka Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte za period januar – jun 2019.  U Izvještajima su nabrojane ključne aktivnosti Savjeta, rezultati sprovođenja Plana privatizacije kao i statistika realizacije zaključaka Savjeta u prvom polugodištu ove godine. Navedeno je da je realizovano 88 odsto zaključaka Savjeta, da je realizacija 10 odsto zaključaka u toku, a da 2 odsto zaključaka nije realizovano''- navedeno je u saopštenju.

Razmotrena je i Usvojena je Informacija o statusu realizacije objavljenih javnih pozivai drugih projekata u nadleznosti Tenderske komisije za valorizaciju tustickih lokaliteta. 

''Savjet je zadužio Tendersku komisiju da preduzme aktivnosti na što skorijem raspisivanju tendera za davanje u dugoročni zakup lokaliteta „Mrkovi – Bijela Stijena“, opština Herceg Novi te da u saradnju sa pravnim i finansijskim savjetnicima analizira opravdanost predlaganja projekta „Donja Arza“, opština Herceg Novi i „Uvala Masline – Rt Odrač, Bušat“, opština Bar u Plan privatizacije za 2020''- dodali su.

Savjet je usvojio Informaciju Komisije za aukciju o realizaciji Zaključka Savjeta u kojoj su navedeni detalji azukcijske prodaje objekta Hotela „Piva“ u Plužinama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR