Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Savjet za privatizaciju predložio Vladi: Prodati i akcije „Kotor – projekt“ A.D.

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

Savjet za privatizaciju predložio Vladi: Prodati i akcije „Kotor – projekt“ A.D.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte odlučio je danas, sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković, da predloži Vladi dopunu Plana privatizacije za 2019.

Na osnovu Inicijative Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF) predlaže se da u ovogodišnji Plan privatizacije bude uvrštena i prodaja 16,65 odsto, odnosno 748 akcija akcionarskog društva „Kotor – projekt” A.D. Kotor koje su u vlasništvu IRF-a.

Kako se navodi u saopštenju, usvojen je Izvještaj revizorske kuće „Omega” iz Podgorice o izvršenoj reviziji realiazacije Ugovora o kupoprodaji i investiranju – dio lokaliteta fabrike „Gornji Ibar”- Rožaje, lokacija 1A i Ugovora o zakupu dijela lokaliteta fabrike „Gornji Ibar” AD – Rožaje, lokacija 1B za izvještajni period 1.10.2015-31.12.2018. 

''Savjet je predliožio Vladi da usvoji Izvještaj o radu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte sa Izvještajem o realizaciji Plana privatizacije za period januar – jun 2019.i Izvještaj o realizaciji zaključaka Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte za period januar – jun 2019.  U Izvještajima su nabrojane ključne aktivnosti Savjeta, rezultati sprovođenja Plana privatizacije kao i statistika realizacije zaključaka Savjeta u prvom polugodištu ove godine. Navedeno je da je realizovano 88 odsto zaključaka Savjeta, da je realizacija 10 odsto zaključaka u toku, a da 2 odsto zaključaka nije realizovano''- navedeno je u saopštenju.

Razmotrena je i Usvojena je Informacija o statusu realizacije objavljenih javnih pozivai drugih projekata u nadleznosti Tenderske komisije za valorizaciju tustickih lokaliteta. 

''Savjet je zadužio Tendersku komisiju da preduzme aktivnosti na što skorijem raspisivanju tendera za davanje u dugoročni zakup lokaliteta „Mrkovi – Bijela Stijena“, opština Herceg Novi te da u saradnju sa pravnim i finansijskim savjetnicima analizira opravdanost predlaganja projekta „Donja Arza“, opština Herceg Novi i „Uvala Masline – Rt Odrač, Bušat“, opština Bar u Plan privatizacije za 2020''- dodali su.

Savjet je usvojio Informaciju Komisije za aukciju o realizaciji Zaključka Savjeta u kojoj su navedeni detalji azukcijske prodaje objekta Hotela „Piva“ u Plužinama.

Ostavi komentar

0/300