19 °

max 22 ° / min 13 °

Subota

30.05.

22° / 13°

Nedjelja

31.05.

19° / 14°

Ponedjeljak

01.06.

22° / 15°

Utorak

02.06.

24° / 14°

Srijeda

03.06.

23° / 13°

Četvrtak

04.06.

24° / 14°

Petak

05.06.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počela gradnja doma za stare u Nikšiću

Izvor: Gov.me

Ekonomija

Comments 0

Izvor: RTCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Počela gradnja doma za stare u Nikšiću

Predśednik Vlade Crne Gore Duško Marković, šef Delegacije Evropske unije u Podgorici ambasadorom Aivo Orav i predśednik Opštine Nikšić Veselin Grbović danas su u Nikšiću svečano otvorili radove na izgradnji Doma za stare, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Izrazivši zadovoljstvo početkom gradnje Doma za stare premijer je podśetio da se prva faza finansira i iz donatorskih sredstava, dok drugu fazu finansira u cjelini Vlada i rekao da se regionalni stambeni projekat realizuje zadovoljavajućom dinamikom.

„Kroz taj projekat već smo riješili mnoga važna pitanja koja se tiču smještaja ranjivih kategorija u koje spadaju i penzioneri i izbjeglice i, naravno, socijalno ugrožena lica. Podsjetiću vas da smo 2018. godine zatvorili kolektivne centre u Beranama Rubež 1 i Rubež 2 izgradnjom 95 stambenih jedinica i da smo istovremeno zatvorili najveći kolektivni centar za izbjeglice na Koniku gdje smo izgradili 171 stambenu jedinicu, a 2016. godine u Nikšiću, kao što je rekao gradonačelnik, dvije stambene zgrade sa 63 stambene jedinice. Ovo je dokaz da Vlada i da se država sa svojim partnerima i donatorima veoma odgovorno odnosi prema licima koja su u stanju socijalne i stambene potrebe – penzionera, izbjeglica i socijalno ugroženih građana“ – rekao je tom prilikom Marković.

Kako su kazali, ukupna vrijednost projekta izgradnje objekta, površine gotovo deset hiljada kvadratnih metara sa 104 smještajne jedinice za 208 lica, iznosi 7,4 miliona eura od čega su 3,3 miliona donatorska sredstva.

Marković radnu pośetu Opštini Nikšić nastavlja razgovorom sa lokalnim rukovodstvom i privrednicima i pośetom Župi Nikšićkoj đe će obići radove na izgradnji lokalnog puta Nikšić – Župa, svečano otvoriti radove na izgradnji fudbalskog terena i pośetiti plantažu jabuka kompanije „Naše voće“.

Događaju su prisustvovali i potpredśednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede Milutin Simović, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR