12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Traže raspodjelu novca za sve radnike istovremeno

Izvor: Portal Analitika

Ekonomija

Comments 0

Traže raspodjelu novca za sve radnike istovremeno

Izvor: Pobjeda/Portal Analitika

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ukoliko bi se svi povjerioci saglasili, 14 miliona eura, koliko je do sada prihodovano prodajom imovine bivše fabrike „Radoje Dakić“, moglo bi biti raspoređeno svim radnicima po načelu srazmjernosti, kazao je nakon sastanka sa predsjednikom Privrednog suda Blažom Jovanićem zastupnik radnika ,,Dakića“ Milan Vukčević.

Jovanić mu je, kako navodi, kazao da se zakon mora poštovati, ali da bi novac mogao biti raspoređen na ovaj način ako se svi saglase sa tim.

"Postoje zakonska ograničenja, ali ako bi se svi saglasili, onda niko od advokata ne bi mogao da daje prigovore, jer ima određenih advokata koji gledaju svoj lični interes i koji nijesu baš toliko angažovani da posmatraju interese klijenata. Da tako rade ne bi se ovoliko odugovlačilo sa raspodjelom novca" – smatra Vukčević i dodaje da se stalnim korišćenjem prigovora i žalbi stvara prostor da se novac ne podijeli.

Jovanić ga je, kako kaže, obavijestio da je odbio prigovor advokata Ljuba Markovića zbog redoslijeda naplate o kojem je ponovo odlučivao po nalogu Apelacionog suda. Ipak, na odluku o prigovoru po osnovu odluke o namirenju koju je prije pola godine donio stečajni upravnik Mladen Marković, čeka još nekoliko advokata koji su se žalili na visinu nagrade koju je Marković sebi odredio.

Nedavne odluke Ustavnog suda kojima je utvrđena povreda prava na pravično suđenje i dodijeljena naknada za pravično zadovoljenje od po dvije hiljade eura za podnosioce žalbi, Vukčević vidi kao, kako navodi, luping koji je sud napravio, jer je ispunjen dopunski zahtjev za pravično zadovoljenje, ali ne i osnovni kojim je traženo da se Vlada obaveže da isplati zaostale zarade u skladu sa pravosnažnim presudama od prije 13 godina. 

Vukčević je za 3. oktobar najavio javnu tribinu na kojoj će okupiti sve bivše radnike i povjerioce kako bi usaglasili stavove po pitanju srazmjerne raspodjele novca svim radnicima. Vjeruje da nema tog radnika koji bi kazao da on treba da primi platu, a njegov kolega ne, ukazujući da to jedino može da kaže neki ,,đavolji advokat“.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR