15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ponuda crnogorskih nacionalnih parkova u Novom Sadu

Ekonomija

Comments 0

Ponuda crnogorskih nacionalnih parkova u Novom Sadu

Izvor: Mina bussines

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Nacionalni parkovi (NPCG) predstavili su turističku ponudu pet zaštićenih područja, Durmitora, Biogradske gore, Lovćena, Skadarskog jezera i Prokletija, na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Direktor NPCG Elvir Klica kazao je da imajući u vidu da su posjetioci iz regiona među najbrojnijim kada je riječ o strukturi posjetilaca u zemlji i NPCG, odlučili su se da i ove godine učestvuju na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

“Predstavili smo autentičnu turističku ponudu, kao i mogućnosti aktivnog odmora u prirodi,“ saopštio je Klica.

On je kazao da je to prvi sajamski nastup i promocija turističke ponude odmah nakon uspješne turističke sezone koju su NPCG ostvarili ove godine sa ciljem pripreme naredne.

“Sajam je, takođe, omogućio i poslovne susrete sa izlagačima, turoperaterima i predstavnicima sektora turizma iz regiona i inostranstva,‟ dodao je Klica.

Posjetioci Sajma, koji traje do danas, posebno su bili zainteresovani za rafting rijekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, pješačke, planinarske i biciklističke staze, obilazak planinskih jezera, posmatranje ptica i sportsko-rekreativni ribolov, kao i da korišćenjem specijalizovanih naočara, virtuelnim šetnjama, posjete nacionalne parkove.

NPCG će i u narednom periodu, kako samostalno, tako i u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) i turističkom privredom Crne Gore, učestvovati na najznačajnijim turističkim sajmovima u cilju promocije aktivnog odmora zasnovanog na boravku u prirodi i u kontinuitetu raditi na jačanju prepoznatljivosti najznačajnijih vrijednosti svih pet nacionalnih parkova na domaćem i međunarodnom tržištu.

NPCG je do kraja septembra posjetilo 530 hiljada turista, što je 28 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

NPCG dobili su Zlatnu medalju za doprinos razvoju održivog turizma 2017. godine na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR