13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dogovorena saradnja kompanija iz Crne Gore i Turske

Izvor: Foto: UPCG

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Dogovorena saradnja kompanija iz Crne Gore i Turske

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nastavak uspješne saradnje Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) i  Asocijacije biznismena i investitora Turske u Crnoj Gori (KTID) rezultiralo je održavanjem Crnogorsko-turskog poslovnog foruma.

Događaj je bio konkretizacija saradnje koja je ostvarena u junu ove godine, saopšteno je iz UPCG. 

Uvodnim izlaganjima, skup održan u hotelu Ramada, otvorili su predsjednik UPCG Predrag Mitrović, predsjednik Udruženja turskih biznismena i investitora u Crnoj Gori (KTID) Ertaç Güngör i Muammer Ömeroğlu, generalni direktor Udruženja industrijalaca i biznismena Istanbula (ISIFED).

Predsjednik UPCG istakao je zadovoljstvo održavanjem današnjeg poslovnog susreta, koji je brojao preko 50 privrednika, kao šansu za povezivanje crnogorskih privrednika sa privrednicima iz Turske.

Mitrović je podsjetio da je UPCG godinama snažno posvećena zastupanju i zaštiti interesa poslodavaca i biznis zajednice, i istakao da je današnji događaj pokazatelj pune otvorenosti i podrške planiranim aktivnostima KTID-a, naročito u dijelu realizacije zajedničkih projekata.

"Osim novčanih investicija i robne razmjene, veoma je važna i saradnja u domenu razmjene iskustava i uspješnih poslovnih praksi, naročito u onim sektorima privrede u kojima se Turska pokazala kao značajan akter u međunarodnim okvirima. Tu prvenstveno mislim na sektor turizma, industrije i saobraćaja, a naročito građevinarstva", naglasio je Mitrović.

Predsjednik asocijacije ISIFED-a Muammer Ömeroğlu, ispred delegacije privrednika, članova Asocijacije industrijalaca i biznismena iz Istanbula, istakao je da ta poslovna organizacija broji oko 1.200 članova.

U delegaciji ISIFED-a bili su predstavnici preko dvadeset kompanija, koje zauzimaju značajno mjesto na turskom tržistu, poslujući u različitim privrednim granama, dodaje se u saopštenju. 

"Kompanije su izrazile želju da povećaju svoju izvoznu orjentisanost kroz investiranje u Crnoj Gori i ostvarivanje saradnje sa crnogorskim privrednicima.

Zainteresovanim turskim investitorima predstavljeni su ekonomski potencijali zemlje sa trenutnim stanjem u crnogorskoj privredi, te benefitima budućih ulaganja i saradnje sa kompanijama iz Crne Gore, nakon čega su održani bilateralni razgovori privrednika.

U završnom dijelu, predsjednik ISIFED-a Muammer Ömeroğlu uručio je plaketu predsjedniku UPCG, za uspješno ostvarenu saradnju i povezivanje ove dvije organizacije, kao doprinos zajedničkom jačanju", zaključeno je u saopštenju UPCG. 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR