21 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

31° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 18°

Srijeda

15.07.

32° / 20°

Četvrtak

16.07.

32° / 20°

Petak

17.07.

33° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Tivat i Kotor su mjesta po mjeri čovjeka, blagoslov je živjeti u takvim mjestima“

Ekonomija

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

"Tivat i Kotor su mjesta po mjeri čovjeka, blagoslov je živjeti u takvim mjestima“

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac i potpredsjednik Ilija Janović primili su danas generalnog konzula Republike Hrvatske u Kotoru, Jasminku Lončarević koja je boravila u posjeti Tivtu.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru istaknut je turistički i investicioni razvoj Tivta i ljepota Boke koju je Lončarević, nedavno naimenovana za generalnu konzulicu, prvi put posjetila.

„Tivat i Kotor su mjesta po mjeri čovjeka i blagoslov je živjeti u takvim mjestima“, ocijenila je Lončarević zahvalivši Opštini na dosadašnjoj podršci hrvatskoj zajednici.

Ona je istakla da u Tivtu uspješno program emituje radio stanica na hrvatskom jeziku „Radio Dux“, te da se realizuje školski program na hrvatskom.

 „Škola hrvatskog jezika, kulture, povijesti i zemljopisa se izvodi po dva sata sedmično u Kotoru i Tivtu prema nastavnim planovima i programima, te pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i znanosti RH i Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH. To je vrlo značajno“, ocijenila je Lončarević.

Podrška Opštine Tivat hrvatskoj zajednici odnosila se na obezbjeđivanje prostora za manifestacije, dijela sredstava za realizovanje terenskih nastava i manjih godišnjih projekata.

 Kulturno bogatstvo, ocijenio je predsjednik Kusovac, trajno ostaje iza nas, a najveća vrijednost jednog grada i zemlje su ljudi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR