16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

16° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rekordnih sedam miliona eura profita za HB u trećem kvartalu

Ekonomija

Comments 0

Rekordnih sedam miliona eura profita za HB u trećem kvartalu

Izvor: PROMO

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Hipotekarna banka zabilježila je u trećem kvartalu ove godine neto dobit od 7,048 miliona eura, što je 36 odsto bolji rezultat u odnosu na isti period 2018, kada je dobit iznosila 5,171 miliona eura, saopšteno je uz te banke.

Bilansna suma Hipotekarne banke na kraju septembra iznosi 559,4 milona EUR i uvećana je 10,3 procenta u odnosu na početak godine.

''Banka je pokazala rast poslovanja u svim segmentima, čime je još jednom potvrdila stabilost i sigurnost u poslovanju, ali i opravdala povjerenje klijenata. Depoziti klijenata su od početka godine povećani za 10,7 odsto i iznose 454 miliona eura.

Hipotekarna banka je tokom ove godine uspjela i da smanji nivo problematičnih kredita, što je pozitivno uticalo na finansijski rezultat i na smanjenje pokazatelja loših kredita, koji po danima kašnjenja iznosi 3,23 odsto, dok je u trećem kvartalu prošle godine iznosio 3,82 odsto''- navedeno je u saopštenju.

„U trećem kvartalu smo, pored rasta svih pokazatelja poslovanja, nastavili i sa širenjem poslovne mreže, otvorena je luksuzna filijala u kompleksu Portonovi u Kumboru, a do kraja godine se planira i otvaranje nove filijale na Žabljaku. Lansirali smo na tržište i prvu VISA Infinite karticu, najprestižniju debitnu karticu VISA kartične kuće”- podsjeća Esad Zaimović, Glavni izvršni direktor Hipotekarne banke.

Pored širenja poslovne mreže banka će, kako dodaju, nastaviti ulaganja u nove tehnologije, tako da klijenti u kontinuitetu mogu očekivati nove proizvode koji će dodatno olakšati korišćenje bankarskih servisa.

Podsjećamo da je Hipotekarna banka ove godine u Sarajevu dobila nagradu EBRD kao najaktivnija banka u Crnoj Gori u programu TFP, čime je već tri godine za redom prepoznata od strane međunarodnih bankarskih institucija kao banka koja je na poseban način posvećena promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu, kao i doprinosu i podsticaju međunarodnog poslovanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR