14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nurković u Novom i Budvi: Izgradnja infrastrukture preduslov za privredne aktivnosti

Izvor: Foto: Ministarstvo saobraćaja

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Nurković u Novom i Budvi: Izgradnja infrastrukture preduslov za privredne aktivnosti

Izvor: Mina business

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Rješavanje problema na lokalnom nivou mora se osjetiti i na nacionalnom, a izgradnja savremene infrastrukture neophodan je preduslov za sve privredne aktivnosti, ocijenjeno je iz Ministarstva saobraćaja.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravio je sa saradnicima danas u radnoj posjeti opštinama Herceg Novi i Budva.

Kako se navodi, fokus razgovora su osim putne infrastrukture, bile i teme iz oblasti pomorske privrede, status Luke Zelenike i gradske luke Škver.

"Zakoni i strateška dokumenta na kojima radi resor saobraćaja i pomorstva treba da donese sistemska rješenja i uredi oblast u kojoj trenutno ima dosta neusaglašenosti i preklapanja nadležnosti sa drugim resorima", istakao je Nurković.

Prema njegovim riječima, bez obzira na političke stavove i opredjeljenja zajednički zadatak je da se stvaraju bolji uslovi za kvalitetniji životni standard građana Crne Gore.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić rekao je da su najznačajniji projekti za unapređenje saobraćajne infrastrukture izgradnja zaobilaznice oko grada, putne mreže na poluostrvu Luštica i definisanje pitanja koncesije gradske luke Škver.

Neki od najznačajnijih problema su i rješavanje problema gužvi na graničnim prelazima prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i naplate putarine na dionici Meljine - Petijevići koju bi država mogla da preuzme kao magistralni pravac.

On je istakao da se radi o ulaganjima od interesa za građane Herceg Novog i cijele države, za čiju realizaciju je neophodna saradnja Ministarstva i lokalne uprave.

Govoreći o rekonstrukciji Jadranske magistrale Katić i saradnici su poručili da je potrebna bolja komunikacija, kako u drugoj fazi ovog projekta ne bi dolazilo do saobraćajnog kolapsa i propusta u radovima.

Kao teme od posebnog značaja za grad istakli su i uvođenje trajektne linije od Zelenike do Rosa, te mogućnost razvoja Zelenike kao kruzing luke koja bi predstavljala alternativu Kotoru.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević rekao je da Budva strateški važna opština za cijelu državu.

"Važno je da sarađujemo i radimo za dobrobit svih građana, dobrobit građana uvijek treba da bude na prvom mjestu, svaka opština je važna, kako na sjeveru tako i na jugu. Rješavajući probleme na lokalnom nivou, realizujući kvalitetne projekte benefiti se moraju osjetiti i na nacionalnom nivou", rekao je Carević.

Nurković je kazao da, imajući u vidu dinamičan razvoj opštine Budva, izgradnja savremene infrastrukture je neophodan preduslov za sve privredne aktivnosti.

"Danas smo iskoristili priliku da razgovaramo o detaljima u vezi sa dva važna projekta koja će se realizovati na teritoriji opštine Budva. Riječ je o bulevaru od Jaza do Tivta i zaobilaznici oko Budve", rekao je Nurković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR