10 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa rukovodstvom Bara: Kapitalni projekti omogućiće dinamičniji razvoj grada

Ekonomija

Comments 0

Marković sa rukovodstvom Bara: Kapitalni projekti omogućiće dinamičniji razvoj grada

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Stabilizacija javnih finansija i fokusiranost na kapitalne projekte obezbijediće uslove za dinamičan razvoj Bara, bolju turističku ponudu i kvalitetniji život građana, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa predsjednikom barske Opštine Dušanom Raičevićem i potpredsjednicima Tanjom Spičanović i Radomirom Novakovićem.

Čestitajući Dan opštine rukovodstvu i građanima, Premijer je pohvalio rezultate lokalne uprave i najavio nastavak podrške Vlade u realizaciji svih projekata koje će Bar učiniti privlačnijim kako za turiste tako i za investitore i privrednike.

Predsjednik i potpredsjednici Opštine su zahvalili predsjedniku Markoviću i Vladi na podršci i saopštili da predano rade na modernizaciji lokalne uprave i podizanju njene efikasnosti. Predsjednik opštine je kazao da se lokalne javne finansije stabilizuju, da im izvorni prihodi rastu kao i da će budžet za narednu godinu biti oko 23 miliona eura, što je za oko 10 odsto više nego prethodne godine.

Kao prioritetno, istaknuto je rješavanje pitanje vodosnabdijevanja i predočene su aktivnosti na finalizaciji tog projekta. Na sastanku je razgovarano i o potrebi snaženja saobraćajne infrastrukture, a u tom kontekstu je saopšteno da je u finalnoj fazi izrada preko 20 projekata čija realizacija se očekuje u narednim godinama.

Predstavnici barske Opštine su ukazali i na potrebu snaženja turističkog potencijala grada i izgradnju novih hotelskih kapaciteta. Predsjednik opštine je informisao premijera Markovića o statusu realizacije razvojnih projekata u Baru.

Poseban osvrt napravljen je u odnosu na potrebu unapređenja stanja obrazovne infrastrukture, kao i na neophodnost izgradnje dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR