17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Montenegro Airlines: Rekordnih 11 mjeseci

Izvor: Ilustracija

Ekonomija

Comments 0

Montenegro Airlines: Rekordnih 11 mjeseci

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines je za 11 mjeseci ove godine prevezao ukupno 626.297 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. 

To je 14.337 ili 2,5% putnika više u odnosu na prošlu godinu, koja je po svim pokazateljima bila rekordna, kažu iz kompanije. 

Ovi podaci govore u prilog činjenici da će MA ostvariti zacrtani plan, i u 2019. godini prevesti više od 660.000 putnika u sve tri kategodije saobraćaja, čime će prošlogodišnji rekord kada je prevezeno 645.000 putnika biti premašen.

"U vrijeme kada već intezivno sprovodimo aktivnosti koje se tiču priprema za sljedeću sezonu, uspješna godina koju polako ostavljamo za nama i ostvareni komercijalni rezultati su nam veliki podsticaj za sve ono što nas dalje očekuje.

Za nama ostaje jedna izuzetno teška godina, sa turbulentnim dešavanjima na tržištu, porastom troškova u avio-industriji generalno i drugim otežavajućim okolnostima koje su dovele do bankrotstva nekoliko velikih evropskih avio-kompanija. Pored svega toga kompanija je iz različitih razloga bila suočena sa manjkom operativnih resursa, ali smo optimizaciijom cjelokupnog poslovanja i odgovornim planiranjem saobraćaja, uz razumijevanje i podršku od strane vlasnika, prevazišli sve probleme i opstrukcije, i ostvarili, kako će se ispostaviti, rekordan rezultat", kazao je izvršni direktor MA Živko Banjević. 

On je istakao da će MA zadržati poziciju vodećeg avio-prevoznika, i pored činjenice da se stalno povećava broj avio-kompanija koje otvaraju redovne i čarter linije na sezonskom ili cjelogodišnjem nivou prema Crnoj Gori, te da će i u 2019. nacionalna avio-kompanija prevesti više od četvrtine od ukupnog broja putnika na crnogorskim aerodromima.

"Uzimajući u obzir činjenicu da dio prihoda MA koji na godišnjem nivou iznose između 70 i 80 miliona eura ostaje u Crnoj Gori, kao i činjenicu da MA prevozi više od četvrtine putnika koji u Crnu Goru dođu turistički, poslovno itd, ispostavlja se da je ukupan doprinos MA cjelokupnoj crnogorskoj privredi veći od 150 miliona eura na godišnjem nivou. Pri tome treba istaći da se pozitivni efekti poslovanja MA ne odnose isključivo na prihode državnoj privredi prije svega u turizmu, već i na broj radnih mjesta i obrt u privrednim granama koje direktno podržavaju razvoj turizma", rekao je Banjević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR