15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krgović-Šarović: Njemci zainteresovani za kampovanje, biciklizam, planinarenje...

Ekonomija

Comments 1

Krgović-Šarović: Njemci zainteresovani za kampovanje, biciklizam, planinarenje...

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Turistička ponuda Žabljaka predstavljena je sajmu turizma u Štutgartu u sklopu štanda Crne Gore, kaže direktorica lokalne Turističke organizacije Vanja Krgović-Šarović.

„Najbitnije je da je Crna Gora parner tog sajma koji se odnosio na aktivni odmor. Imali smo šta ponuditi, neposredno ili kroz propagandni materijal pa je interesovanje bilo zaista veliko. Samo za dane vikenda naš štand je posjetilo 90.000 ljudi, uglavnom Njemaca“, kaže ona. 

Ona dodaje da je najviše interesovanje vladalo za kampovanje, biciklizam, šetnju i planinarenje.

„Za njih su bile bitne informacije o ovoj ponudi. Pored pripremljenog materijala informisali smo ih da na Žabljaku imaju četiri auto kampa ranga dvije i tri zvjezdica, parking prostor za kamp kućice, 150 kilometara markiranih planinarskih staza i mnoštvo staza za planinski biciklizam. I pored toga što smo se dobro pripremili, ponuda Durmitora je veoma dobro prezentovana i od strane njemačkog tržišta. Oni su uradili veoma kvalitetan promotivni film o Nacionalnom parku „Durmitor“ pa je netaknuta priroda ovog kraja, tokom sajma, tri puta prikazana što je, ispostavilo se, bilo veoma bitno“, kaže ona i dodaje da su turisti iz Njemačke zainteresovani za posjetu već u aprilu kao i za postsezonski period.

Šarović je podsjetila da je ovom prilikom sklopljeno pobratimstvo između NP „Durmitor“ i NP „Švarcvald“ i dogovoreno da se nu narednom period razmjenjuju iskustva.

Od NP „Švarcvald“ ponuđeno je da zaposleni u NP „Durmitor“ borave kod njih kako bi im prenijeli iskustva iz razvoja aktivnog turizma i načine kako da privuku još više gostiju sa zapadnog tržišta.

Pored TO Žabljak svoju ponudu prikazali su i rafteri iz Đurđevića Tare Veljko Ostojić i Goran Leković koji pored raftinga gumenim čamcima nudi splavarenje na drvenim splavovima.

Za ovu priliku napravio je i izložio minijaturnu maketu drvenog splava što je kod posjetilaca izazvalo posebnu pažnju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Milenko

Jedan je Durmitor, jedan je Žabljak.