16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo ekonomije: Zaposlenima obezbijediti putne naloge i potvrde

Ekonomija

Comments 0

Ministarstvo ekonomije: Zaposlenima obezbijediti putne naloge i potvrde

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Privredni subjekti koji su izuzeti iz najnovijih naredbi Vlade moraju obezbijediti putne naloge za sve ekipe koje putuju u cilju isporuke robe ili pružanja dozvoljenih usluga, kao i potvrde zaposlenima koji putuju do radnog mjesta.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je u utorak da zabrani putnički međugradski saobraćaj, osim za vozila kojima se obavljaju komunalne djelatnosti, snabdijevanje gorivom i električnom energijom, prevoz zaposlenih i osoba koje se vraćaju u mjesto boravka.

Jedna od privremenih mjera koje je donijelo NKT je i zabrana prisustva i zadržavanja više od dvije osobe zajedno na otvorenom javnom mjestu, kao što su trotoari, trgovi, ulice, parkovi, šetališta, plaže, osim za osobe koje obavljaju redovne radne zadatke.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprečavanje širenja koronavirusa donio je uputstvo vezano za tumačenje najnovijih naredbi.

U uputstvu se navodi da su zaposleni u privrednim subjektima kojima je dozvoljen rad izuzeti od zabrane prevoza u međugradskom putničkom saobraćaju, ukoliko se prevoze od mjesta prebivališta do radnog mjesta i nazad, kao i u slučaju službenih međugradskih putovanja neophodnih za obezbjeđenje redovnog funkcionisanja sistema i usluga.

Za te privredne subjekte se, kako su pojasnili i Oprativnog štaba, podrazumijeva i da je dozvoljeno prisustvo u grupama većim od dva lica na javnim mjestima, u slučaju potrebe obavljanja radnih zadataka na otvorenom“.

„U tom cilju, potrebno je obezbijediti putne naloge za sve ekipe koje putuju u cilju isporuke robe ili pružanja usluga dozvoljenih naredbom, kao i potvrde zaposlenima koji putuju do radnog mjesta sa naznačenim mjestom prebivališta i radnim mjestom“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da treba obezbijediti i radne naloge svim ekipama koje izlaze na javne površine u cilju obavljanja radnih zadataka, bilo da se radi o zaposlenima u tom privrednom subjektu, ili zaposlenim iz outsourcing kompanija koje je taj privredni subjekt angažovao.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR