10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Turistička organizacija Podgorice obilježiće 27. septembar - Svjetski dan turizma

Ekonomija

Comments 0

Turistička organizacija Podgorice obilježiće 27. septembar - Svjetski dan turizma

Autor: Antena M

  • Viber

Turistička organizacija Glavnog grada Podgorica u susret Svjetskom danu turizma, u petak, 25. septembra, od 10 do 14 sati, ispred svojih prostorija u Ulici slobode 47, dijeliće promotivni materijal turističke ponude, a posjetioci i sugrađani moći će da dobiju i informacije o svim ljepotama i atrakcijama kako u samom gradu, tako i u nekim ruralnim oblastima, uz prigodne brošure i iznenađenja.

"Takođe, tim povodom, za predstavnike diplomatskog kora planiran je promotivni izlet panoramskom rutom "Krug oko Korita", a shodno temi koju je Svjetska turistička organizacija odabrala za ovaj dan - Turizam i ruralni razvoj, TO Podgorice želi dodatno da doprinese promociji lokaliteta u zaleđu grada, istakne njihov doprinos u ukupnoj turističkoj ponudi i značaj razvoja svih formi aktivnog odmora u savremenom turizmu.

Svjetska turistička organizacija, između ostalog, na ovaj način ukazuje na jedan od puteva mogućeg oporavka u turističkom sektoru, nakon krize izazvane pandemijom virusa Covid-19.

Samim tim potrebno je sve više i u praksi sprovoditi principe održivog razvoja koji na polju turizma znači veće interesovanje za skrivene i nedovoljno otkrivene turističke destinacije, sela, zaseoke i manje poznata mjesta", navedeno je u saopštenju. 

Približavanje turizma i ruralnog razvoja dobar je način za učenje novih kultura, običaja, vještina.

"Za savremenog turistu putovanje nije više samo odmor na određenoj destinaciji, već istraživanje, aktivnosti i život u prirodi i u skladu sa njom.

Na kraju, putovanje ruralnim destinacijama pruža podršku i lokalnoj proizvodnji manjih poljoprivrednih gazdinstava u Glavnom gradu, čime se učvrsćuje veza dvije najznačajnije privredne grane u Crnoj Gori - turizma i poljoprivrede", dodaju u saopštenju. 

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR