20 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

23° / 13°

Subota

11.05.

21° / 12°

Nedjelja

12.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U jeku pripreme za turističku sezonu

Ekonomija

Comments 0

U jeku pripreme za turističku sezonu

Autor: Darko Šuković

  • Viber
Zimska turistička sezona završava se preksjutra, a već su u jeku pripreme za dolazeću ljetnju sezonu, kažu za naš portal turistički uposlenici.

Kako nam je kazala Tijana Kotarac iz Turističke organizacije Budva, u toku je sređivanje infrastrukture i čišćenje grada kako bi se gosti dočekali. Njihov trenutni broj je, ističe, i više nego zadovoljavajući.

„Kada je u pitanju trenutni broj gostiju u Budvi boravi oko 1.416 gostiju, to su podaci od prošlog petka. To je 11 odsto više u odnosu na isti period prošle godine“, istakla je Kotarac.

A na osnovu razgovora sa hotelijerima i ugostiteljima da se zaključiti da će i naredna turistička sezona biti na zadovoljavajućem nivou. Kotarac očekuje velik broj posjetilaca iz Skandinavskih i Zapadnoevropskih zemalja.

„A ono što je interesantno jeste da nam se ove godine u možda značajnijem smislu otvara tržište Poljske, tako da je Poljska najavila da je već 40 odsto njihovih kapaciteta u avionskom prevozu popunjeno. Svi ovi letovi bi trebalo da funkcionišu do sredine oktobra tako da su, možda ne nova, ali svakako zanimljiva i značajna tržišta za Crnu Goru ponovo otvorena“, navela je Kotarac.

Optimističi su i u Turističkoj organizaciji Ulcinja.

„I vjerujem da će, ako je suditi prema svim informacijama koje mi prikupljamo sa prezentacija i sajmova širom Evrope, možemo očekivati jednu uspješnu sezonu i povećanje broja gostiju u odnosu na 2016. godinu“, ističe Minir Karamanaga.

A zimsku sezonu koja se zvanično završava preksjutra, kako nam je objasnila direktorica TO Žabljak Vanja Krgović Šarović, obilježile su velike oscilacije. Trend izuzetno velike posjećenosti sjeveru Crne Gore prekinut je zbog naglog pogoršanja vremena.

„Tako da smo u februaru imali najveću posjećenost tokom vikenda. Kada sumiramo ukupne rezultate i prevedemo na cifre tokom zimske sezone imali smo 12.325 noćenja“, dodala je Krgović Šarović.

Sve u svemu, zaključuju naši sagovornici, očekivanja od naredne sezone su velika, a pripreme su u skladu sa njima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR