15 °

max 22 ° / min 12 °

Ponedjeljak

13.05.

22° / 12°

Utorak

14.05.

17° / 13°

Srijeda

15.05.

19° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

22° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rudnik uglja podiže kredit da plati poreski dug

Ekonomija

Comments 0

Rudnik uglja podiže kredit da plati poreski dug

  • Viber
Na XXVI vanrednoj Skupštini akcionara Rudnika uglja 2017. godine, akcionari su dali punu podršku modelu rješavanja poreskog duga koji je menadžment započeo prijavom za reprogram i uplatom od 1, 35 milionaeura, odnosno 10% ukupnog duga, saopšteno je Portalu Analitika iz pljevaljskog Rudnika uglja.

Akcionari su se, kako je saopšteno, saglasili da se Rudnik uglja kreditno zaduži i uplati dodatnih 20% poreskog duga, tj. dodatnih 2,7 miliona eura, tako da će iznos sredstava za koja će se uraditi reprogram poreskog biti oko 9,4 miliona eura, a ista će biti isplaćena u 60 rata.

“S obzirom na to da je ovaj model rješavanja poreskog duga, u suštini, na fonu odluke Skupštine akcionara iz decembra 2016. godine, a pitanje poreskog duga se rješava na po društvo povoljniji način, odlučeno je da se za narednu Skupštinu akcionara pripremi detaljna informacija o sprovođenju upravo usaglašenih aktivnosti na rješavanju poreskog duga, te da se model rješavanja koji je bio definisan odlukom Skupštine akcionara od 13.12.2016. godine stavi van snage”, piše u saopštenju.

Akcionari su bili jednoglasni i u okviru tačke dnevnog reda koja se odnosila na Odluku o uslovima i načinu ulaganja u prioritetne investicione aktivnosti Rudnika uglja AD u 2017. godini. Uokviru 8 miliona eura odobrenih investicija planira se izmještanje krupnih infrastrukturnih objekata, nabavka nove opreme, alata i mehanizacije, te uvođenje novog informacionog sistema. Način finansiranja potrebnih sredstava će biti naknadno definisan u okviru ingerencija Odbora direktora.

Akcionar Aco Đukanović je istakao da je zadovoljan pokrenutim aktivnostima i da ga posebno raduje činjenica da se pitanje rješavanja poreskog duga konačno realizuje, što je on kao manjinsk iakcionar uporno tražio još od 2013. godine.

Na današnjoj sjednici, akcionari su i minutom ćutanja odali počast preminulom radniku RUP-a dipl. ing. Vladimiru Vemiću, koji je godinama bio zadužen za tehnički dio organizacije Skupština akcionara Rudnika uglja, iskazujući mu tom prilikom zahvalnost za profesionalan i predan rad na ovim i ostalim poslovima koje je obavljao u društvu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR