20 °

max 20 ° / min 12 °

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 15°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

25° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CEFTA i WB6 CIF se ujedinjuju kako bi osnažili glasove preduzeća

Ekonomija

Comments 0

CEFTA i WB6 CIF se ujedinjuju kako bi osnažili glasove preduzeća

Autor: Antena M

  • Viber

U cilju unapređenja saradnje sa poslovnim subjektima i jačanja njihove uloge u regionalnoj ekonomskoj integraciji, CEFTA Sekretarijat i Investicioni forum 6 komora Zapadnog Balkana (WB6 CIF) potpisali su u Briselu Memorandum o razumijevanju. Ovaj sporazum postavlja temelje za jaču saradnju i razmjenu informacija koje će podstaknuti stvaranje Zajedničkog regionalnog tržišta pod okriljem Berlinskog procesa.

Na ovaj način, obje organizacije pokazuju posvećenost promovisanju efikasnih trgovinskih tokova između CEFTA strana i podsticanju regionalne ekonomske integracije. Usklađivanjem napora, CEFTA Sekretarijat i WB6 CIF teže da podrže pravovremenu i efikasnu implementaciju Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište i novog Plana rasta za Zapadni Balkan, poboljšavajući usklađenost sa Evropskom unijom.

"Poslovni subjekti treba svakodnevno da vide stvarna poboljšanja na terenu, a kako bismo to postigli, ključna su snažna partnerstva, poput onoga koje godinama imamo sa CEFTA Sekretarijatom. Želimo da pohvalimo njihov rad na olakšavanju trgovine i radujemo se nastavku širenja naše saradnje, kako bismo postigli bržu i efikasniju trgovinu u regionu", rekao je Lulzim Rafuna, predsjedavajući WB6 CIF.

Ključni elementi ove saradnje uključuju jačanje javno-privatnog dijaloga, promovisanje olakšavanja trgovine, podršku digitalizaciji i organizovanje zajedničkih događaja kako bi se povećala vidljivost reformskih procesa koji promovišu jedinstveno tržište i investicione destinacije na Zapadnom Balkanu.

"Zajedno smo jači u ulaganju napora ne samo u promociju trgovine robom i uslugama, već i u jačanju glasova naših kompanija na Zapadnom Balkanu. Integracijom njihovih potreba i izazova u naše politike i inicijative njegujemo istinski poslovno orijentisano okruženje Ovo je saradnja koja stoji uz poslovne subjekte i za poslovne subjekte. Stoga smo posvećeni otključavanju novih mogućnosti i pokretanju pozitivnih promjena za biznise i ljude širom Zapadnog Balkana“, izjavila je v.d. direktora CEFTA-e Danijela Gačević.

Predstavnici obje organizacije su prepoznali potencijal ove saradnje za Zapadni Balkan, predviđajući uzajamne koristi kroz zajedničke napore i zajedničku stručnost u naredne četiri godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR