11 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U izolaciji hirurzi, ginekolozi, instrumentari i babice sa dva odjeljenja barske bolnice

Izvor: EPA

KORONAVIRUS

Comments 1

U izolaciji hirurzi, ginekolozi, instrumentari i babice sa dva odjeljenja barske bolnice

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon što je sinoć ustanovljeno da je jedan ljekar barske bolnice zaražen koronavirusom, Institut za javno zdravlje poslao je u izolaciju sve hirurge, ginekologe, instrumentare i babice sa ova dva odjeljenja.

Kako je za Radio Bar i Bar Info kazao šef Kriznog medicinskog štaba koje je formiralo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, dr Ranko Lazović, odjeljenja hirurgije i ginekologije će voditi sedam medicinskih radnika.

“Po jedan ginekolog, hirurg i anesteziolog, dva instrumentara i jedna babica već su krenuli prema Baru i oni će pokrivati barsku bolnicu u narednih 14 dana. Sve instrukcije trudnicama će dati ginekolog kada bude došao, a za ostala epidemiološka pitanja zadužen je dr Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje“, kazao je Lazović.

Grupi ljekara i medicinskih radnika Opšte bolnice u Baru određena je mjera kućne izolacije. Oni su uzorkovani, kao i pacijenti zaraženog ljekara, a rezultati se očekuju do kraja dana ili najkasnije ujutro.

Podsjećamo, od danas su informacije o oboljelima od koronavirusa, izolovanim i uzorkovanim pacijentima dostupne isključivo preko Kriznog medicinskog štaba.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Najo

Odmah postaviti šatore ispred bolnica za trijažu.To je uradio klinički pa je dignut na sprdnju od nesrećne i neznavene ekipe sveznalica.U bolnice se ne puštaju tek tako zaraženi.Pogledajte Švedsku ispred bolnica su deseci velikih šatora.Prijem vrši minimum osoblja,lakši slučajevi se ne puštaju u bolnicu već se vraćaju u samoizolaciju.Ako tako ne uradite odmah brzo ćemo ostati bez medicinara.Ostaće samo posla za grobare.Dako neko ovo s mozgom pročita.Ozbiljan sam.