14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Montefarm: Maske prodajemo po nabavnoj cijeni, poručili smo ih prije donacija

Izvor: EPA/EFE

KORONAVIRUS

Comments 4

Montefarm: Maske prodajemo po nabavnoj cijeni, poručili smo ih prije donacija

Autor: Antena M

  • Viber

Maske koje su od danas na raspolaganju građanima u apotekama Montefarma su dio komercijalne nabavke, prije donacija, i prodaju se po nabavnoj cijeni, saopšteno je iz Montefarma. 

"Nakon procjene trenutne epidemiološke situacije, Nacionalno koordinaciono tijelo se saglasilo da se dio hirurških maski nađe u prodaji u apotekama Montefarma.

Maske su dio komercijalne nabavke, plaćene sa računa Montefarma i nabavljene direktno od proizvođača bez posrednika i cijena po kojoj se prodaju je nabavna, uvećana za 7% PDV i iznosi 0,51 eura. Porudžba i plaćanje pomenutih maski izvršena je 20.03.2020. tj. prije nego su u Crnu Goru stigle donacije", saopštili su iz Montefarma. 

Kažu da se donirana oprema ne prodaje u njihovim apotekama:

"Već je namijenjena onima koji su najviše izloženi opasnosti od virusa, a to su zdravstveni radnici i svi oni koji u ovom trenutku moraju obavljati radne zadatke (vojska, policija, vatrogasna služba, mediji, itd.)

Montefarm je isporučio svojim apotekama, u svim opštinama u Crnoj Gori, određeni broj zaštitnih maski, srazmjerno broju stanovnika, a prodaja je počela ovog jutra. Broj maski koje se mogu kupiti ograničen je na 5 komada po pacijentu.

Apoteke rade od 08-18h, subotom takođe, a apoteke koje rade 24h nijesu mijenjale radno vrijeme.

Koristimo priliku da apelujemo na građane da prilikom boravka u našim apotekama poštuju ograničenja kada je u pitanju broj osoba koje u istom trenutku mogu boraviti na 10m2 prostora, da poštuju međusobno rastojanje kao i broj maski koje mogu kupiti", navode u saopštenju. 

 

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Jovan

@Misko po starom. 100 puta ponovljena laz, mozda da i efekta.

Misko

To samo moze u Crnoj Gori da prodaju maske iz donacija,a sijecamo se 90-ih godina sta se radilo,neki su se tada dobro omastili od donacija,zalosno i tuzno.

Jovan

Ovi iz URA koji svaki pojedinacno primaju poslanicku platu koliko i jedna cijela apoteka zajedno, a sjede kuci cio dan, mogli su ih nazvati i pitati odakle maske, prije nego sto su ih javno ispljuvali LAZNIM VIKESTIMA da su maske iz donacija.