7 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ovacije za svjetske umjetnike na KotorArtu

Kultura

Comments 0

Ovacije za svjetske umjetnike na KotorArtu

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

U Crkvi Sv. Duha, svjetski vodeći umjetnici, Juđa Vang i Andreas Otenzamer održali su drugi koncert u okviru XVIII KotorArt Don Brankovih dana muzike. Pažljivo odabranim programom dočarali su i kod publike izazvali najrazličitije emocije svirajući kompozicije različitih epoha i kompozitora. Ono što je bilo zajedničko i evidentno u njihovom sviranju jeste perfekcija izvođenja, simbioza zvuka i prisutnost u datom momentu.

Izvođeni više puta na bis, popraćeni 20-minutnim ovacijama publike, opravdali su superlative koji se uz njihovo ime koriste. Pijanistkinja, Juđa Vang, koja je prepoznatljiva po jedinstvenoj mješavini tehničke bravuroznosti muzičkog promišljanja i emocionalne dubine, sama je u sklopu programa, kao i nakon, izvela nekoliko kompozicija.

Reakcije su svakim izvođenjem bile burnije, oduševljenje nije jenjavalo, kako publike tako i umjetnika. Kao rezultat toga uslijedio je dogovor o nastupima i sljedeće godine u Crnoj Gori. Koncertu su prisustvovali ambasador Kine u Crnoj Gori, NJ.E. g. Liu Jin, gradonačelnik glavnog grada, g. Ivan Vuković kao i predsjednik jedne od najvećih kineskih koncertnim agencija g. Jianguo Zheng.

Posljednju sedmicu Festivala i ovakav vrhunac umjetničke muzike, gdje su nastupali Narek Hahnazarjan, Roman Simović, Blajt Teh-Engstrem, Sajmon Kroford Filips, Milena Simović, kao i Juđa Vang i Andreas Otenzamer, ispratili su i regionalni mediji koji su boravili u Kotoru. Novinari iz Srbije i Hrvatske oduševljeni su programom, organizacionim timom i Kotorom, koji je vremenom postao za Crnu Goru ono, što su Dubrovačke ljetnje igre za Hrvatsku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR