14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Umjetničko finale prvog Wild Beauty Art festivala

Kultura

Comments 0

Umjetničko finale prvog Wild Beauty Art festivala

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Posljednji koncert prvog Wild Beauty Art festivala, održan je na Crnom jezeru, a njegov protagonista bio je pijanista svjetske reputacije, Kemal Gekić. Ovaj rođeni Splićanin, koji već duže vrijeme živi i radi u Sjedinjenim američkim državama, svojim bravurama je priredio događaj za pamćenje. Izvodeći djela Lista, Šopena, Betovena i drugih, koji su se u ovom dijelu Crne Gore čuli po prvi put, Gekić je publiku nekoliko puta dizao na noge.

Njegovo ogromno iskustvo i veliki autoritet koji uživa u svijetu pijanizma na svjetskom nivou daju onu lakoću i neposrednost u izvođenju koja je svojstvena samo najvećim umjetnicima. Jednostavan, komunikativan ali istovremeno vatren i neobuzdan, Gekić je na Crnom jezeru odsvirao resital koji bi i u najznačajnijim dvoranama Evrope i svijeta bio prepoznat kao izuzetan. Publika je to znala i da prepozna i nagradi.

Gekićevim koncertom uspješno je završeno prvo izdanje Wild Beauty Art festivala. Zamišljen kao spoj prirode i umjetnosti, prvo izdanje je izazvalo ogromno interesovanje ne samo publike na koncertima na Crnom jezeru, već i na društvenim mrežama. Fotografije i video zapisi spektakularnih pejzaža u kojima su priređivani nastupi umjetnika osvojili su srca mnogih koji vole prirodu i umjetnost.

Umjetnici koji su nastupali na festivalu su bili iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Sjedinjenih američkih država i Mađarske. Savin kuk, UNESCO lokalitet Stećaka, prevoj Sedlo i Most na Đurđevića Tari, bile su lokacije na kojima su se odigravali dnevni koncerti za planinare, turiste ali i mještane koji su vrlo pozitivno reagovali na cijeli koncept i njegovu realizaciju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR