7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"FIAT"  pripremio bogat program za večeras

Kultura

Comments 0

"FIAT" pripremio bogat program za večeras

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Programom Creative Industry Forumom, koji počinje u 18 sati u ''Kolektoru“ (zgradi nekadašnje fabrike Titex), na temu „Prezentacija rezultata istraživanja i mapiranja kreativnih industrija u Crnoj Gori“, danas će biti nastavljen FIAT.

U pitanju je istraživanje koje je uz podršku UNESCO Fonda za kulturnu raznolikost sproveo ''Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj“ (IPER) u Crnoj Gori.

Moderator Foruma je doc. dr Edin Jašarović, urednik programskog segmenta FIAT CREATIVE INDUSTRY ART MARKET.

U okviru festivalske likovne scene, u Kolektoru“ će biti postavljena izložba fotografija o urbanoj memoriji grada Podgorice, Relje Brkovića ''Geto je ljubav“, koja će biti otvorena do 17. septembra.

Kako navode organizatiori,u okviru takmičarske selekcije FIAT-a, večeras će, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“ u 20 sati, biti izvedena hrvatska predstava „Kurlani“, rađena po motivima „Trilogije o Kurlanima“ Mirka Božića, u režiji i adaptaciji Senke Bulić.

Surova stvarnost Dalmatinske Zagore s kraja četrdesetih godina prošloga stoljeća, ali i položaj žena u patrijarhalnom društvu kojima je Božić dao glas i kontekst, nakon više od šest decenija otvaraju ovom predstavom cijeli niz starih, ali i novih pitanja na koje kroz interpretaciju i autorski projekat za odgovorima traga rediteljka Senka Bulić.

Program će biti nastavljen u 23 sata u dvorištu Kuslevove kuće, koncertom na kome će nastupiti Mirian Kolev iz Bugarske, čiji solo projekat nosi naziv E.U.E.R.P.I. Njegov stil bi se mogao opisati kao eksperimentalni psihodelični ambijent, a uživo i improvizacija igra veliku ulogu u zavisnosti od prostora, i atmosfere, što svaki nastup čini jedinstvenim, kaže se u saopštenju.

Nakon koncerta, publika će od ponoći moći da uživa u nastupu DJ TODORO-a i mejnstrim hitovima elektro pop indi 70’/ 80’/ 90’ s malo začina ex-YU scene.

Ulaz za sve programe Festivala je slobodan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR