Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Otkazana predstava "Magbet"

| Postavio/la: Milena Aprcović

Otkazana predstava "Magbet"

Italijanska predstava "Magbet" u režiji Alessandra Serra, jedna od najboljih i najprestižnijih evropskih predstava, koja je trebalo da bude izvedena pred crnogorskom publikom, u okviru takmičarske selekcije sedmog dana Festivala internacionalnog alternativnog teatra, nažalost je otkazana, saopštila je PR Služba ovog Festivala. 

Razlozi otkazivanja predstave biće saopšteni na konferenciji za medije po završetku festivala.

Ta predstava-performans, zasnovana na Šekspirovom "Magbetu", izvodi se na sardinskom jeziku, i u skladu je s čistom elizabetanskom tradicijom. Postava je u cjelosti muška.

U predstavi igraju: Fulvio Accogli, Andrea Bartolomeo, Leonardo Capuano, Giovanni Carroni, Andrea Carroni, Maurizio Giordo, Stefano Mereu, Felice Montervino. Predstavu karakterišu sumorni zvuci stočnih zvona i prastarih instrumenata, životinjska koža, rogovi, pluta. Moć pokreta i glasa, srodstvo s Dionizijem i, istovremeno, nevjerovatna formalna preciznost plesova i pjesme. Sumorne maske, krv, crveno vino, sile prirode pripitomljene od strane čovjeka.

Predstava je izvođena na svim značajnim pozorišnim festivalima u regionu: sarajevskom Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, kao i hrvatskom Festivalu svjetskog kazališta.

Udruženje italijanskih pozorišnih kritičara proglasilo ju je najboljom italijanskom predstavom 2017, te je nagrađena prestižnom nagradom "Ubu".

Ostavi komentar

0/300