7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obilježena 105. godišnjica rođenja Buda Tomovića

Kultura

Comments 0

Obilježena 105. godišnjica rođenja Buda Tomovića

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U susret 21. septembru, danu rođenja narodnog heroja, revolucionara i velikog humaniste Buda Tomovića, danas je položeno cvijeće na njegovu bistu ispred Kulturno -informativnog centra koji nosi ime ovog velikana već 54 godine.

Tradicionalno, cvijeće su položili zaposleni u KIC-u na čelu sa direktoricom Snežanom Burzan, ali i prijatelji omiljene gradske institucije.

Burzan je kazala da nekadašnji Dom omladine, a današnji KIC, sa ponosom nosi ime Buda Tomovića, čuvajući na taj način uspomenu na istaknutog borca, intelektualaca, advokata, pjesnika, kosmopolitu, prvog predratnog predsjednika Crnogorske narodne omladine.

“Čuvajući ideje slobodarstva i antifašizma, za koje se i Budo Tomović borio, podsjećamo i mlađe generacije da se u današnjem vremenu za uzore imaju prave heroje koji su dali živote za slobodu” - poručila je Burzan.

Ona je najavila i da će od sljedeće godine, na 55. godišnjicu postojanja, ova institucija kulture 21.septembar obilježavati kao Dan Buda Tomovića.

A da ni današnja ni buduća djeca neće zaboraviti djelo Buda Tomovića, recitovanjem stihova obećale su Ines Milić i Kristina Radičević učenice razreda III/5 OŠ "Maksim Gorki”. Skup su uveličali i članovi Folklornog ansambla KIC-a.

I članovi Udruženja boraca NOR-a i antifašista Podgorice pozdravili su lijepu tradiciju obilježavanja godišnjice rođenja Buda Tomovića koju ovaj Kulturno - informativni centar u kontinuitetu njeguje, navodi se u saopštenju KIC-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR