10 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sedmi dan Bijenala crnogorskog teatra

Kultura

Comments 0

Sedmi dan Bijenala crnogorskog teatra

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Panel diskusija pod nazivom “Bijenale o Bijenalu: otvorena pitanja Bijenala crnogorskog teatra” biće održana sjutra u 11 sati u Press Sali CNP-a.

Panel diskusiju organizuju Crnogorsko narodno pozorište i Udruženje pozorišnih kritičara i teatrologa Crne Gore, a posvećena je promišljanju različitih pitanja koja se tiču mjesta, uloge i budućnosti Bijenala crnogorskog teatra.

''Namjera organizatora je da se na ovaj način pokrenu različita pitanja koja se tiču relevantnosti Bijenala u kontekstu savremenih potraga za novim modelima festivalskih pozorišnih praksi, kao i kriterijuma i načina njegovog organizovanja. Takođe, namjera organizatora je da se ovim putem kreira situacija u kojoj će biti moguća razmjena predloga i ideja o mogućoj transformaciji Bijenala u budućnosti, i da uključivanjem različitih aktera u ovu diskusiju polje odlučivanja o pitanjima koja se tiču Bijenala proširi na sve aktere kojih se Bijenale tiče''- navedeno je u saopštenju. 

Učesnici panel-diskusije su: Dragica Milić, generalna direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture Crne Gore, Zorana Kralj, direktorka Crnogorskog narodnog pozorišta, Dušan Kovačević, umjetnički direktor Gradskog pozorišta Podgorica, Milena Lubarda Marojević, direktorka festivala Grad Teatar Budva, Iva Čukić Šoškić (predsjednica UPKTCG) i Dragana Tripković, članica i jedna od osnivača NVO Alternativna teatarska aktivna kompanija (ATAK).

Moderatorka panel diskusije je Maja Mrđenović, članica UPKTCG.

Kao publika koja će učestvovati u panel diskusiji pozvani su: direktori i umjetnički direktori budžetskih pozorišta i pozorišnih manifestacija, nezavisni akteri kulturne scene, pozorišni umjetnici, predstavnici pozorišnih strukovnih udruženja i novinari u kulturi i pozorišna publika.

Takođe u utorak, od 18 sati na Sceni Studio biće izvedena predstava “Cvrčak i mrav” u režiji Branka Ilića.

Nakon predstave, moderatorka  Stela Mišković razgovaraće sa glumcima i autorskim timom na okruglom stolu kritike i medija.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR