9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ethem Mandić dobitnik nagrade Ministarstva nauke i obrazovanja Austrije

Kultura

Comments 0

Ethem Mandić dobitnik nagrade Ministarstva nauke i obrazovanja Austrije

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ethem Mandić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, dobitnik je ovogodišnje nagrade za mlade naučnike (Danubius Young Scientist Award) za Crnu Goru 2019. godine, saopšteno je sa FCJK.

Kako ističu iz Instituta za dunavsku regiju i centralnu Evropu “nagrada želi istaknuti naučni rad i talenat mladih istraživača i povećati vidljivost naučne zajednice u regionu. Nadalje, nagrada podstiče mlade naučnike da se uključe u naučno ispitivanje višeslojnih pitanja i pitanja koja se posebno odnose na podunavsku regiju.”

Nagradu su Ethemu Mandiću i drugim dobitnicima uručili predstavnik austrijskog Ministarstva obrazovanja, nauke i istraživanja (BMBWF), direktor Instituta, i rektorka Univerziteta u Beogradu koja je i predsjedavala ovogodišnjom konferencijom.

 BMBWF je pokrenuo ovu nagradu 2013. godine. Povodom ovogodišnje dodjele iz austrijskog Ministarstva obrazovanja, nauke i istraživanja poručili su: „Zadivljeni i zadovoljni smo velikim iskazanim naučnim potencijalom i zahvalni smo na vašem doprinosu unapređenju naučnog profila podunavske regije.“

Službena ceremonija dodjele nagrade održana je na Politehničkom univerzitetu u Bukureštu (Rumunija), 7. novembra 2019. u kontekstu godišnjeg sastanka Dunavske rektorske konferencije (DRC).

Ethem Mandić je doktorant na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Do sada je objavio monografiju „Pripovjedna proza Huseina Bašića i Zuvdije Hodžića“ u izdanju Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, i dvije knjige proze u izdanju Otvorenog kulturnog foruma s Cetinja. Učestvovao je i organizovao internacionalne konferencije i objavljivao u brojnim časopisima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR