Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Koncert američke džez pjevačice Indre Rios-Mur u KIC-u

| Postavio/la: Ana Ašanin

Koncert američke džez pjevačice Indre Rios-Mur u KIC-u

Američka džez pjevačica Indra Rios-Mur premijerno će se predstaviti na velikoj sceni KIC-a "Budo Tomović", u subotu 21. decembra sa početkom u 20h, a u okviru manifestacije Decembarska umjetnička scena – DEUS 2019.

Na koncertu će predstaviti pjesme sa svog novog, četvrtog albuma "Carry my heart". 

Kako se navodi u saopštenju, američka džez pjevačica rođena je u Njujorku, odrasla u porodici muzičara (otac Donald je svirao bas u grupama slavnih džez muzičara kao što su Soni Rolins, Elivn Džouns, Arči Šip, Džeki Meklejn i dr).

Sa 13 godina je dobila stipendiju da školuje svoj glas-sopran na Muzičkom koledžu "Mannes", a uporedo je pohađala i ljetnji kamp "Village Harmony" u Sjevernom Vermontu; Tako je već kao tinejdžerka provodila vrijeme u paralelnim muzičkim svijetovima: jedan je bio pun klasičnih arija i vježbanja vokaliza, a drugi je bio ispunjen tradicionalnim američkim narodnim napjevima i starim balkanskim narodnim pjesmama.

Prošle godine, Indra je objavila četvrti album, pod naslovom “Carry My Heart” u izdanju “Verve Records”. Pjesma Kurtisa Mejfilda “Keep on Pushing” je središnji dio ovog albuma koji je snimljen s dobitnikom „Gremija“, Džejom Nulandom. Indra je smatrala da je upravo ta pjesma neodoljiva i kritična poruka ovog albuma.

S albumom „Carry My Heart“, Indra i njen bend nastavljaju u eklektičnom duhu prethodnog, “Heartland”, da tkaju zvučni univerzum koji stvara prolaznu liniju između pjesama Stilija Dana, švedske elektro-pop pjevačice Robin, Džonija Naša, braće Ajsli, kompozitora-klasika Klausa Obermana, Djuka Elingtona, Kurtisa Mejfilda, Džordža Geršvina, Bobija Kuldvela, kao i dvije originalne kompozicije koje otvaraju album – “Carry My Heart” i “Give it Your Best”.

Na svom premijernom koncertu u Podgorici Indra Rios-Mur u pratnji danskog saksofoniste Benjamina Traerupa i japanskog kontrabasiste Masatosija Kamagusija izvešće široki repertoar koji je objavila na svoja četiri albuma – akustički adresar pun džeza, gruva, soula, ali i folka, gospela i bluza, navode organizatori.

Ostavi komentar

0/300