Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Predstava "Persona" u Dodest-u

| Postavio/la: Ana Ašanin

Predstava "Persona" u Dodest-u

Predstava "Persona", Ingmara Bergmana, u režiji Stevana Bodrože, za koju je po kultnom švedskom filmu, adaptaciju uradila Dragana Tripković, biće izvedena 16. decembra u Sali Dodest KIC-a "Budo Tomović", u 21 sat, a povodom manifestacije Decembrska umjetnička scena – DEUS, u organizaciji Skeretarijata za kulturu i sport Opštine Podgorica.

U predstavi uloge tumače Nada Vukčević i Vanja Jovićević.

Osim predstave "Persona" u oviru DEUS-a 2019. biće izvedene predstave "Gospođa Bovari" u koprodukciji sa Centrom za kulturu Plužine, 23. decembra, i "Mlijeko u prahu" 25. decembra, u koprodukciji sa Kulturno-infomrativnim centrom "Budo Tomović", Juventas i Queer Montenegro.

"Persona" je rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK), Centra za kulturu "Vojislav Bulatović – Strunjo" iz Bijelog Polja, KIC-a "Budo Tomović" iz Podgorice i Grupom za istraživanje i razvoj kulturne politike.

Scenograf na predstavi je Ilija Vujošević, glumci u videu su Dubravka Drakić i Đorđije Tatić, vizuelni identitet potpisuje Srđa Dragović, video Saša Radović, glas Milica Šćepanović, majstor tona je Osman Zaimović, majstor svijetla Danilo Malović, tehnički koordinator Mićo Kovačević i organizator Milivoje Lakić.

Ostavi komentar

0/300