15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obnova kuće Iva Andrića biće završena do proljeća

Izvor: Foto: Radio Jadran

Kultura

Comments 0

Obnova kuće Iva Andrića biće završena do proljeća

Izvor: pobjeda.me

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Kuća nobelovca Iva Andrića na Toploj će do početka ljeta biti u potpunosti uređena i funkcionalna, kazao je direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić.

Kako je pojasnio, nastavljeno je izvođenje grubih građevinskih radova, do kraja februara će biti završeni svi radovi u unutrašnjosti kuće, a do kraja marta i radovi u dvorištu.

Nadamo se da ćemo do kraja aprila imati kompletno završen cijeli projekat, gdje ćemo paralelno sa građevinskim radovima naručivati i sve sadnice, kojih ima preko 50, a koje su svojevremeno bile posađene u vrtu. Vratićemo botaničku baštu u prvobitno stanje, kakvo je nekada bilo kada je Ivo Andrić napravio kuću - kazao je Lučić.

On je naglasio da će kuća biti uređena i spremna za funkcionisanje do početka ljetnje sezone, pa će početi sa planiranjem kulturnih dešavanja.

 Kuća će ponovo zasijati i biti respektabilan objekat na ponos gradu i čuvenom piscu - kazao je Lučić.

On je istakao da će za desetak dana početi i radovi na popločavanju cijelog dvorišta kamenom, nakon čega će uslijediti i završetak radova na ogradi. U kući će biti uređeni toaleti i ofarbana stolarija, postavljen novi parket, a uskoro će početi i nabavka enterijera.

Lučić ističe da će nakon adaptacije kuća Iva Andrića postati kulturni centar koji će okupljati slikare, muzičare, književnike, goste i sve Novljane

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR