21 °

max 22 ° / min 8 °

Četvrtak

09.04.

22° / 8°

Petak

10.04.

24° / 10°

Subota

11.04.

23° / 13°

Nedjelja

12.04.

23° / 14°

Ponedjeljak

13.04.

21° / 13°

Utorak

14.04.

17° / 12°

Srijeda

15.04.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
IPA pojekat MONET: U Regiji Molize u Italiji održana tri programa obuke

Kultura

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

IPA pojekat MONET: U Regiji Molize u Italiji održana tri programa obuke

U okviru realizacije IPA projekta MONET menadžment, kustosi i zaposleni Narodnog muzeja, Pomorskog muzeja i Centra savremene umjetnosti, imali su mogućnost da kroz saradnju sa kolegama iz Italije, učestvuju u tri programa obuke, realizovana od strane ARATRO Univerziteta iz Regije Molize u Italiji, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Među predavačima su bili istoričarka umjetnosti Idit Gabriel, upravnica 46 muzeja u italijanskoj regiji Lacio, vizuelni umjetnik Marko Grasivaro i Nikolas Balario, autor i voditelj savremenih umjetničkih programa.

"Radionice su bile bazirane na prezentaciji tehnika koje se primjenjuju u slučaju transformacije i upravljanja muzejima, ali i upotrebe savremenih tehnologija, kao novog načina vizuelne prezentacije kulturne baštine. Pored navedenog, učesnici su imali priliku da savladaju tehnike koje se odnose na medijsku promociju i adekvatno predstavljanje kulturnih sadržaja, sa posebnim akcentom na pitanje prezentacije savremene umjetnosti", navodi se u saopštenju.

Projekat MONET je finansiran u okviru prvog poziva Interreg IPA prekograničnog programa saradnje Italija-Albanija-Crna Gora. Osnovni cilj projekta je stvaranje mreže muzeja i kulturnih lokacija i promocija prirodne i kulturne baštine kroz valorizaciju muzeja u smislu menadžmenta, infrastrukture i usluga. Ministarstvo kulture Crne Gore je vodeći partner u realizaciji projekta, dok su ostali partneri iz Italije Pino Pascali Muzej, ARATRO Univerzitet Molize i Regija Pulja, a iz Albanije Ministarstvo kulture i Muzej fotografije Marubi. Pridruženi partneri je Opština Leće.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR