Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uskoro predstavljanje filmova i predstava studenata FDU

| Postavio/la: Ana Ašanin

Uskoro predstavljanje filmova i predstava studenata FDU

Filmovi i predstave studenata će obilježiti rad Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore u narednom periodu, pored poboljšanja uslova za održavanje nastave koje je već u toku, saopštila je dekanka Fakulteta dramskih umjetnosti Sanja Garić.

“Ovih dana se bavimo i iznalaženjem najboljeg modela organizovanja sportskih treninga, neophodnih za poboljšanje fizičke kondicije studenata glume”, pomenula je Garić.

Saradnja Fakulteta sa institucijama kulture, navodi ona, umnogome doprinosi unapređenju kvaliteta nastave, posebno u segmentu praktičnog rada studenata, koji je Fakultetu izuzetno važan, te je u planu intenziviranje aktivnosti na tom polju.

“Kada je riječ o prethodnoj godini, odličnu saradnju smo imali sa Kraljevskim pozorištem Zetski dom i Filmskim centrom Crne Gore, ali i sa drugim nastavnim bazama. Sa nekim od rezultata na tom planu, kao što je učešće naših studenata u vrlo uspješnim predstavama, javnost je već dobro upoznata”, kazala je Garić.

Ona navodi da će FDU u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na polju međunarodne saradnje sa istorodnim institucijama Evrope i svijeta.

“Već narednog mjeseca očekujemo posjetu kolega sa čuvene Šangajske pozorišne akademije, radi dogovora o konkretnim oblicima saradnje. Naravno, i u ovoj godini planiramo realizaciju nekoliko novih umjetničkih projekata, najavila je dekanica Garić.

Prema njenim riječima, uspješan rad Fakulteta dramskih umjetnosti, ostvaren posljednjih godina, odnosi se najviše na visok stepen kvaliteta nastave, veliki broj različitih projektnih aktivnosti, kao i značajne rezultate koje su ostvarili profesori i studenti, a takvom uspjehu stremiće se i u ovoj godini.

“Lijepu praksu, koju smo intenzivirali u tom periodu - brojna putovanja na festivale, radionice i konferencije, nastavićemo da njegujemo, a ne sumnjamo da će i priznanja, kojih je bilo zaista mnogo, našim vrijednim kolegama pristizati i dalje”, iskazala je Garić očekivanja Falulteta za predstojeću godinu

Ostavi komentar

0/300