15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
''Trio Miško Plavi'' večeras na sceni KIC-a

Kultura

Comments 0

''Trio Miško Plavi'' večeras na sceni KIC-a

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Trio Miško Plavi premijerno će nastupiti na velikoj sceni podgoričkog KIC-a "Budo Tomović", večeras u 20 sati.

Muzički izraz trija u sastavu Miško Plavi na harmonici, Vasil Hadžimanov, klavir/klavijature i Srđan Dunkić na bubnjevima, čine kombinacija klasične, džez i mediteranske muzike, koristeći istovremeno i elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama, navode iz KIC-a.

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr.

Iz KIC-a navode da je posljednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svjetsku karijeru.

Od 2000. izvodi program „Music Around the World“ sa kojim je održao više od 100 koncerata u Japanu gde je objavio i album „Istok ljubi zapad“. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov je muzičar svjetskih razmjera, a diplomirao je na renomiranom muzičkom koledžu Berkli, na odsjeku za klаvir.

U svojoj bogatoj karijeri, Hadžimanov je sarađivao sa najvećim muzičkim imenima, kao što su Dejvid Glimor i Kris Čik.

Ovaj vrhunski umjetnik trenutno se s pravom smatra najvećim džez pijanistom Balkana, rame uz rame s Bojanom Zulfikarpašićem.

Među brojnim priznanjim, ističemo prvo mjesto na listi najboljih klavijaturista na godišnjoj top listi najboljih džez muzičara poznatog kritičara Arnalda De Souteira.

Srđan Dunkić - Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak.

Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Njegov stil sviranja karakteriše visok tehnički nivo i virtuoznost.

Ulaznice od pet eura možete kupiti na biletarnici KIC-a od 9 do 20 sati, a za rezervaciju možete pozvati broj 020 664 237, navode iz KIC-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR